2024. május 18. - Erik, Alexandra

K. Árpád beismerte hogy romák házaira lőtt?

Az MTV Híradó úgy tudja, hogy K. Árpád, a romák elleni támadás fő gyanúsítottja beismerte a galgagyörki helyszíni kihallgatáson, hogy puskával rálőtt több, cigány családok által lakott házra.
2010. március 3. szerda 06:48 - HírExtra
K. Árpád megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan tüzelt az épületekre. A rendőrök az egész környéket lezárták, még a település határában lévő dombokra sem engedtek fel senkit. A helyszíni kihallgatáson K. Árpád beismerte, hogy 2008. július 21-én éjszaka a faluban rálőtt több, romák által lakott házra. A férfi egy hatástalanított puskával megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan és hogyan tüzelt az épületekre. Azt azonban tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni.

A Nemzeti Nyomozó Iroda keddi közleményében úgy fogalmazott: K. Árpád Sándor közreműködött galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében a bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában.

Az NNI a rendőrség honlapján megjelent közleményében megerősítette: kedden komoly biztonsági intézkedések mellett a Készenléti Rendőrség közreműködésével munkatársai helyszíni kihallgatást hajtottak végre a romák elleni bűncselekmény-sorozat első helyszínén, Galgagyörkön az egyik gyanúsított, K. Árpád Sándor részvételével.
A gyanúsítottat kommandósok gyűrűjében, több tucatnyi rendőr biztosítása mellett szállították a Pest megyei településre, hogy rekonstruálják a mintegy két évvel ezelőtt, 2008. július 21-én elkövetett bűncselekményt.

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat első állomásának számító Galgagyörkön kedden 9 órakor jelentek meg a géppisztolyos rendőrök kéttucatnyi járművel, hogy rekonstruálják a három, romák által lakott ház elleni fegyveres támadást.
A kilenc fegyveres és Molotov-koktélos támadás nyomozásában eljáró NNI szóvivője az MTI-t a bizonyítási eljárás után arról tájékoztatta: a helyszíni kihallgatásnak az volt a célja, hogy a gyanúsított már megtett vallomását a helyszínen ellenőrizzék. A bizonyítási eljárás lehetőséget biztosított K. Árpád Sándornak arra, hogy a helyszínen nyilatkozzon a cselekmény lefolyásáról, körülményeiről, megmutassa az elkövetés helyét vagy a bűncselekménnyel összefüggő más helyet, tárgyi bizonyítási eszközt - tette hozzá Bartha László.

A szóvivő tájékoztatása szerint a galgagyörki helyszíni bizonyítási eljárás keretében K. Árpád Sándor "közreműködött a 2008. július 21-én elkövetett bűncselekmény lefolyásának pontos rekonstruálásában, a helyszín megközelítési útvonalának ellenőrzésében".

A Pest megyei településen, a Rákóczi utcában kedden több mint négy órán át tartott a helyszíni bizonyítási eljárás. A település dombján, ahol a megtámadott házak találhatók, tucatnyi rendőrségi autó állt, azokban védőfelszerelést viselő rendőrök ültek. Az utcában csuklyás kommandósok sétáltak, a házak közelében kutyás rendőrök álltak. Szemtanúk elmondása szerint az utca két oldalán, a dombtetőkön bűnügyi technikusok rögzítettek nyomokat és videóztak, fotóztak. A településen és a szomszédos falvakban járőrautók cirkáltak.

Helyiek az MTI tudósítójának azt mondták: K. Árpád kommandósok gyűrűjében mozgott, kezét és lábát megbilincselték, a fejére csuklyát húztak, s megmutatta, hogy annak idején honnan adták le a lövéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását