2024. április 28. - Valéria

Kósa: az önbecsülés helyreállítása a fő

A Fidesznek az a feladata, hogy helyreállítsa a magyar emberek, a közösségek és a nemzet önbecsülését - jelentette ki Kósa Lajos, a párt alelnöke egy lakossági fórumon kedden Tiszavasváriban.
2010. március 3. szerda 06:40 - HírExtra
Az ellenzéki politikus a helyi művelődési házban, több mint háromszáz ember előtt arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc év miatt komoly indulat feszül az emberekben, és a napvilágra került botrányok, csalások és lopások kapcsán óriási kiábrándultság vett erőt a társadalmon.

Az országot a szocialisták tönkretették, s emiatt romokban hever a magyar emberek önbecsülése - mondta Debrecen polgármestere.

A Fidesz meggyőződése, hogy bár jöhet víz, vihar, háború és árvíz, ha egy embernek, közösségnek, vagy a nemzetnek a gerince egyenes, nincs megroppantva, akkor megtalálja a bajból a kiutat - hangsúlyozta Kósa Lajos, hozzátéve, hogy ehhez azonban összefogásra van szükség, és mindenkinek kell tennie a közösségért valamit.

A politikus szerint nem mehet tovább, hogy 3,8 milliónyian tartsanak el 10 millió embert, ezért az emberek életstratégiáját a munka megbecsülése felé kell terelni. Kósa Lajos rámutatott: "a munka nem büdös"; aki a munkájából megél, annak önbecsülése is van.
Mindenkivel szolidárisak vagyunk, mindenkinek segítünk aki erre rászorul, de cserébe azt kérjük, hogy mindannyian segítsünk, tegyünk valamit a közösségért - mondta a cívisváros vezetője.

Az alelnök a morális értékek fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy az emberek önbecsülése miatt a Fidesznek kötelessége elszámoltatni az elvégzett munkájukkal a szocialistákat, ennek eszközét egyebek között a mentelmi jog újragondolásában látja.
A Fidesz politikusa a Honvédelmi Minisztérium körüli botrányok kapcsán kifejtette, hogy "non-stop bűnügyi krónikává" váltak a politikai életről szóló tudósítások, ez pedig az MSZP-s politikusok bűne és felelőssége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását