2024. május 14. - Bonifác

Csökkent a belvízzel borított területek nagysága

Csökkent a belvíz által elöntött terület nagysága Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán az MTI-vel.
2010. március 3. szerda 11:34 - HírExtra
A védekezésben részt vevő 143 vízügyi dolgozó az elmúlt 24 órában 400 hektár földről vezette le a belvizet, így 10.700 hektárra mérséklődött a vízzel borított határrész - mondta az igazgató.

Hozzátette: 11 szivattyútelep gépei 1,7 millió köbméter vizet továbbítottak a csatornákba, a folyókba és a víztározókba. A tározókba eddig 13,5 millió köbméter belvizet vezettek be.
A vízügyi igazgatóság területén változatlanul elsőfokú a belvízvédelmi készültség a beregi tájegységben és a Tisza-Szamos-közben, míg másodfokú a felső-szabolcsi térség mindhárom öblözetében, valamint a Szamos-Kraszna-közben.

Területén készültséget tart a Nyírségi és a Felső-Szabolcsi Vízgazdálkodási Társulat, illetve Paszab, Dombrád, Nagyhalász, Tiszabercel, Ibrány és Kisar önkormányzata is, míg Nagyecseden már megszüntethették a készenlétet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását