2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A körülmények miatt költöznek a betegek

A rossz körülmények között ápolt betegeket átköltöztetik a kehidakustányi pszichiátriai betegek otthonából a Zala Megyei Önkormányzat fenntartásában működő integrált szociális és módszertani otthonba - jelentette be Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnö
2008. május 7. szerda 14:43 - Hírextra

Hozzátette: nincs olyan pályázati lehetőség, amellyel megoldhatnák az ellátottak megfelelő szintű ellátását Kehidakustányban. Az épület rossz állapotban van, a nagy létszámú betegszobában nem tudják megoldani a fokozott megfigyelésre szoruló betegek gondozását. A lakószobák zsúfoltak, kevés a vizesblokk, a fürdőszobák és a mosdók rossz állapotban vannak, valamint az akadálymentesítés nem felel meg a jogszabályi követelményeknek.

Manninger Jenő elmondta: betöltetlen férőhelyek vannak a zalaegerszegi időseket ellátó pózvai otthonban, ahol az átalakítás után a pszichiátriai betegeket egy elkülönített részben megfelelő szinten tudják majd gondozni.

A közgyűlés elnöke szerint a pózvai idősotthonban azért vannak üres férőhelyek, mert romlottak az anyagi feltételek: a fenntartási költségek nőttek, ugyanakkor csökkent az állami normatív támogatás. Átlagosan 50 ezer forinttal kevesebb jut az idős emberek ellátására, mint az elmúlt években és szigorodtak az otthonba jutás feltételei is.

A jövő évben a 400 fős otthonban az időseknek csak 250 férőhelyet tudnak biztosítani, de még ebben az évben a megye több pontján - Sármelléken, Szepetneken és Zalabaksán - összesen 150 férőhelyes idősotthonokat adnak át - mondta végül Manninger Jenő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását