2024. május 2. - Zsigmond

A cserediák programok bővítése

Ausztráliában jelenleg 300 ezer külföldi diák, köztük 800 magyar tanul, de szeretnék, ha tovább emelkedhetne a magyar cserediákok száma - jelentette ki Veszprémben pénteken Alexander John Brooking, Ausztrália magyarországi nagykövete.
2007. november 23. péntek 21:14 - Hírextra

A diplomata Navracsics Tibornak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének meghívására és kíséretében érkezett a megyeszékhelyre, ahol részt vett az Ausztrál Tanulmányok Regionális Hálózatának tanácskozásán, a Pannon Egyetem bölcsészkari konferenciáján, majd hivatalában fogadta őt Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke.

A cserediákprogramok bővítése mellett szóló érvként hozta fel a nagykövet azt is, hogy országában engedélyezik, hogy a fiatalok tanulmányaik mellett dolgozzanak, így ők a náluk keresett pénzből turistáskodhatnak, és megismerhetik Ausztráliát .

A megyei közgyűlés elnöke beszámolt arról, hogy a nagykövettel folytatott megbeszélésen sok szó esett Veszprém megye négy borvidékéről, azok szőlészetéről és borairól is. Felmerült ugyanis a lehetőség, hogy a megye neves borászai tapasztalatcserére Ausztráliába utazzanak - tájékoztatott.

Alexander John Brooking szerint jó lenne, ha minél több ausztrál látogatna Magyarországra. Számuk az idei évben mintegy 40 ezer főre tehető, ez az ottani lakosság nagy százalékát jelenti; s a nagykövet meglátása szerint közülük sokan átutaztak Veszprém megyén is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását