2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tolvajok a belvízi védekezés ellen!

Tolvajok károkozása nehezíti a belvíz elleni védekezést a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság (Tikövizig) területén - közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető szerdán az MTI-vel.
2010. február 24. szerda 17:12 - HírExtra
Tájékoztatása szerint legutóbb a folyási szivattyútelepet tették tönkre a tolvajok: ellopták a szivattyú előtt lévő vasrácsokat, a gerebeket, amelyek rendeltetése a vízfolyáson érkező szemét, gaz felfogása.

Ezzel üzemképtelenné tették a berendezést, mert ha a szemét bekerül a szivattyúba, akkor tönkre teheti azt. A kár megközelíti az egymillió forintot - tette hozzá.

Bara Sándor szerint mindez most, védekezés idején okoz igazán nagy nehézséget.
Folyáson jelenleg másodfokú a belvízvédelmi készültség. A szivattyútelepet csak ideiglenes módon lehet üzemeltetni, s ha ezt nem tenné meg az igazgatóság, nem csak a külterületek, hanem közvetlenül Folyás és Görbeháza belterülete is veszélybe kerülne - magyarázta az igazgató.
Bara Sándor emlékezetett arra is, hogy az elmúlt években több, mint ötven lopás történt a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén. A legtöbb esetben zsilipeket, szivattyútelepeket, elektromos berendezéseket rongáltak meg. Különösen a fémtolvajok okoznak gondot a térségben.

Korábban a Bakonszeg, Bihartorda, Nagyrábé térségét védő Felmentői szivattyútelepet rongálták meg három alkalommal is, de megtörtént, hogy a Berettyó töltésén lévő zsilipet tették teljesen használhatatlanná - mondta az igazgató.

Bara Sándor felhívta a figyelmet: egy-egy ilyen károkozásnak az anyagi veszteségen túl a legnagyobb hátránya az, hogy a környező településeken élők ár- és belvízi biztonsága kerül veszélybe.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását