2024. május 5. - Györgyi

Három és fél évet kapott

Bokszerrel súlyosan megsebesítette egy lány feltételezett molesztálóját az a kecskeméti férfi, akit életveszélyt okozó testi sértés miatt jogerősen három és fél év börtönbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.
2008. január 24. csütörtök 13:52 - Hírextra

Az ítélet szerint 2006. november 10-én egy kecskeméti férfival közölte lánya, hogy ismeretlen személyek agresszíven léptek fel vele szemben a hajnali órákban, molesztálták. Az apa elhatározta, kideríti az ismeretlenek kilétét, s a történtek miatt szóban felelősségre vonja őket. Az információk alapján az egyik keresett személy nyomára bukkant, s elhívta egy kecskeméti diszkóba. Egyúttal arról is intézkedett, hogy a találkozón több, személyi védelemben jártas férfi is jelen legyen, ha a férfi agresszíven lépne fel.

A védelemre fölkért személyek között volt a biztonsági őrként dolgozó Máté Lajos vádlott is. November 11-én 23 órakor a vádlott és még hat személy megjelent a diszkóban, ahova később megérkezett az ügy sértettje, a feltételezett molesztáló is. Az időközben már erősen leittasodott sértett ismeretlen okból a társaságból a pultnál álló egyik férfihoz lépett, és szóváltásba keveredett vele. Ezt követően egy zsebkést vett elő, s azzal fenyegető, kaszáló mozdulatokat tett. Dulakodás alakult ki, mindketten a földre kerültek.

Látva a történteket, az addig egy asztalnál ülő, segítségül hívott személyek megindultak a dulakodás helyszínére, ahol a sértett éppen megpróbált felállni. Ekkor a vádlott egy bokszert húzott a kezére, és több ütést mért a védekezésre képtelen sértett fejére, melyek közül három eltalálta a sértett fejtetőjét, tarkóját és a halántékát. A vádlottat végül ketten húzták el a sértettől.

A sértettet a helyszínről egy mentő szállította el, két nap múlva a megyei kórházban életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A bántalmazás következtében a férfinél maradandó testi fogyatékosság, beszédzavar alakult ki. E fogyatékosság a szakértői vélemény szerint 30 százalékos munkaképesség-csökkenést jelent.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását