2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni?

Mesterházy Attila szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban.
2010. február 22. hétfő 16:24 - HírExtra
A szocialista frakcióvezető a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, hogy "valódi nemzetmentő munkát" végeztek közösen, akik támogatták a kormányzati intézkedéseket. Sokan most nem ismerik el ezt a teljesítményt, de a történelem a miniszterelnököt és a szocialista pártot fogja igazolni - mondta és köszönetet mondott Bajnai Gordonnak.

"Az elmúlt tíz-tizenkét hónap, amit válságkezeléssel töltött a kormány sikeres volt" - fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az Orbán-kormánnyal szemben hét kilométer helyett hétszáz kilométer autópályát építettek, az egészségügyre költött kiadásokat megkétszerezték, az átlagfizetés és nyugdíj szintén hasonló mértékben nőtt, a fejlesztések során Debrecen több pénzt kapott, mint amit a Fidesz kormány a Széchenyi-terv során teljes egészében elköltött.

Történelmi lehetőség előtt állunk és korszakhatárhoz érkeztünk - mondta, hozzátéve: Navracsics Tibor egyetlen pozitívumot sem említett az elmúlt nyolc évből. Márpedig ezt az időszakot - bár a Fidesz szeretné - nem lehet kidobni a kukába. Ezt nem lehet megtenni a magyar nemzettel, a magyar emberekkel - mondta.

"Azt is tudom, hogy ebben a házban egy igaz politikus van,aki még soha nem hazudott. Ez Orbán Viktor, aki még soha életében nem hazudott, akkor sem, amikor hétszázalékos gazdasági növekedést ígért ennek az országnak, amikor négyszáz százalékos béremelést az orvosoknak" - tette hozzá.

Mesterházy Attila szerint az ellenzék képviselőit semmilyen más cél nem vezérli, mint hogy hogyan tudják beledöngölni a másikat a betonba, hogyan tudják levadászni és megtizedelni másik párt képviselőit.
Azt mondta, ő mást ajánl, érdemes lenne sok esetben az ország és a nemzet érdekében összefogni.

Mesterházy Attila hiányolta a Fidesz frakcióvezetőjének hozzászólásából, hogy a szélsőjobboldalról és Jobbikról semmit nem mondott. Megismételte, hogy itt az idő, hogy a demokraták a parlamentben összefogjanak a szélsőjobboldal és a nemzeti radikalizmus ellen. Azt kérte, hogy Orbán Viktor és Navracsics Tibor "csatlakozzanak a szocialista párthoz, hogy együtt küzdhessenek".

A nemzet önbizalmának rombolása nem jó stratégia, itt az idő, hogy változtassanak ezen a stratégián és valóban a nemzeti érdeket képviseljék.

A kormánypárti politikus bírálta a Fidesz frakcióvezetőjét, aki felszólalását szerinte nem most, hanem két-három hónapja írta. Azt ajánlotta, máskor jobban figyeljen a kormányfő beszédére, "hátha tanul belőle valamit". Szerinte elvárható lenne, hogy Navracsics Tibor a pozícióját tisztelve beszéljen a miniszterelnökkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását