2024. április 29. - Péter

MSZP: olcsó trükk a Fidesz magatartása

Az MSZP szerint nem lehet becsapni a választókat olyan olcsó trükkel, amilyent a Fidesz alkalmaz a holokauszttagadást büntethetővé tévő, a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményező MSZP-s indítvánnyal összefüggésben.
2010. február 22. hétfő 19:56 - HírExtra
Nyakó István (MSZP) arra reagált, hogy miután az MSZP név szerinti zárószavazást kért a javaslatról, után a Fidesz is név szerint szavazást kezdeményezett a javaslathoz benyújtott módosító indítványáról.

A szóvivő szerint nem lehet becsapni azokat a magyarországi zsidókat sem, akik nap mint nap szembesülnek annak az ideológiának az újjászületésével, amely milliószámra adta hóhérkézre az izraelita felekezetű lakosságot.

Hozzátette: még ott visszahangoznak a plenáris ülésteremben Bajnai Gordon szavai a demokraták összefogásáról a szélsőjobb ellen, de ezzel szemben néhány órával később a Fidesz nem a demokráciát és ezeknek az embereknek a megvédését, hanem sokkal inkább a saját választási esélyeinek növelését tartja fontosnak.

A javaslat - amelyet Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje jegyez - három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné azt, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja a holokauszt tényét, illetve kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel azt.

A Fidesz módosító indítványt nyújtott be a javaslathoz azt kezdeményezve, hogy a Btk.-módosítás a nemzetiszocialista és a kommunista rendszerek emberiség elleni bűneinek nyilvános tagadását egyaránt büntesse. Ezt az MSZP nem támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását