2024. április 24. - György

Kilenc millió dolláros fizetés a főnöknek

A General Motors autógyártó cég helyi idő szerint pénteken bejelentette, hogy elnök-vezérigazgatójának, Edward Whitacre-nak összesen 9 millió dollár lesz az idei javadalmazása, ebből 1,7 milliót fizetés, 7,3 milliót pedig opciós részvények formájában kap.
2010. február 20. szombat 10:21 - HírExtra
A tőzsdefelügyelethez eljuttatott közlemény szerint a pénzügyminisztérium által is jóváhagyott javadalmazás része további 5,3 millió dollár értékű részvény, amelyet három év alatt, 2012-től kezdve bocsátanak a cégvezető rendelkezésére. Hosszú távú ösztönző juttatás címen 2 millió dollár értékű át nem ruházható részvény szerepel.

A GM azt is bejelentette, hogy Whitacre elődje, Fritz Henderson megtartja a cégnél független tanácsadói állását, mintegy 59 ezer dolláros havi javadalmazás fejében. Hendersonnak, aki tavaly - történetének legviharosabb időszakában - nyolc hónapon át vezette az autóipari konszert, havonta mintegy 20 órában kell tanácsokat nyújtania a General Motorsnak nemzetközi tranzakcióra vonatkozóan.

A 68 éves Whitacre-t, az AT&T amerikai telefontársaság egykori vezérigazgatóját az Obama-kormányzat júliusban, az autóipari konszern csődeljárása után kérte fel a GM igazgatótanácsa elnöki tisztjének betöltésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását