2024. április 29. - Péter

Tiltakoznak a lex Mol ellen

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) Gyurcsány Ferencnek írott levélben tiltakozik a készülő "lex Mol" ellen, és a tervezet visszavonását követeli. A törvénytervezetet azután kezdte kidolgozni az igazságügyi tárca, hogy kiderült, a
2007. szeptember 12. szerda 15:22 - Hírextra

Ezt a kormány ellenséges kivásárlási szándéknak értékelte, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy másik állam kormányának befolyása alatt lévő cég stratégiai magyar vállalatot szerezzen meg. (Az OMV-ben az osztrák és egy olajtermelő arab ország állami cégeinek van többségi tulajdona.)

A TEBÉSZ szerint viszont az energetikában ma egyedül a Mol olyan cég, amelyet "titokban" fel lehetne vásárolni, és rajta kívül csak az OTP-nél van veszélye olyan nyilvános tőkepiaci felvásárlásnak, amelynek következtében a cégvezetés elveszítheti eddig élvezett előjogait, és évi több százmillió forint juttatását.

Az érdekvédelmi szervezet szerint a terv elfogadhatatlan, nyílt támadás a magyar tőkepiac ellen, mert a javaslatok többsége a stratégiai szereppel nem bíró nyilvános részvénytársaságok felvásárlásának jelenlegi menetébe kíván vitatható módon beavatkozni.

Felháborító, hogy a kormány a tőkepiac írott és íratlan szabályait felrúgva próbál néhány "baráti" cégvezetőnek adni korlátlan és korlátozhatatlan jogokat, akár a tényleges tulajdonos részvényesek ellenében is - áll a kormányfőnek elküldött levélben.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását