2024. június 10. - Margit, Gréta

Meredt eredetvizsgálói nyelvek

Demonstrációt terveznek péntekre a gépjármű eredetiségvizsgálattal foglalkozó szervezetek, mivel szerintük a kormány jogszerűtlenül bontotta fel 2010 végéig szóló szerződésüket.
2010. január 18. hétfő 22:28 - HírExtra
 Balla Béla, az öt magyarországi eredetiségvizsgáló cég egyikének, az IHG Zrt.-nek a vezetője hétfőn elmondta: a budapesti Felvonulási tértől a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartó tiltakozómenetükkel az ágazat mintegy háromezer munkahelyének megmentését, valamint a gépjármű-tulajdonosok költségeinek csökkentését is el szeretnék érni.

Az érintett vállalkozások szerint a kormány szerződésszegést követett el, amikor 2009. december 22-én egyeztetések nélkül, kormányrendeletben módosította az eredetiségvizsgálattal foglalkozó magáncégek 2011. január 31-ig szóló szerződését.

Az IHG Zrt., a Transholding Group Kft., az NJL Kft. valamint a Metálelektro Kft. és az Elektromobil Kft. véleménye szerint az állami szervek a jogbiztonság alapelvét semmibe véve mindössze 8 órányi gondolkodási időt adtak a cégek vezetőinek arra, hogy a felkínált egyoldalú szerződésmódosítást elfogadják - fejtette ki Balla Béla.

A cégvezető hangsúlyozta: a változtatás a szakmában dolgozók teljes ellehetetlenítését, illetve kizárását vonja maga után, ráadásul a kormányzatnak az az állítása sem állja meg a helyét, hogy az új feltételekkel olcsóbb lesz az eredetiségvizsgálat.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) és a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) korábban közleményben ismertette, hogy az átalakítással egyenértékű és egymásnak megfeleltethető eredetiségvizsgálati rendszer kialakítása volt a cél. Ezek alapján a vizsgálóállomásoknak egységes feltételeket kell alkalmazniuk, míg korábban az öt cég ötféle vizsgálati technológiával dolgozott.

A közreműködő szervezetek eredetiségvizsgálatban történő részvételének feltétele az NKH-val kötött érvényes hatósági szerződés.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását