2023. április 2. - Áron

Orgazdasággal gyanúsítanak egy képviselőt!

Orgazdasággal - lopott cigaretta megvételével - gyanúsít a rendőrség egy kőszegi önkormányzati képviselőt - közölte Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
2010. február 19. péntek 15:29 - HírExtra
A gyanúsítottat a kőszegi rendőrök őrizetbe vették, majd néhány óra elteltével szabadon engedték, a férfi az ellene indított büntetőeljárás során szabadlábon védekezhet - mondta az alezredes.

A Vas Népe pénteki számában közölt lapértesülés szerint egy szocialista önkormányzati képviselőt gyanúsítanak orgazdasággal. A kőszegi képviselő-testületnek két szocialista párti tagja van, Táncsics András és Rába László, utóbbi a párt kőszegi szervezetének elnöke, országgyűlési képviselő, tehát neki mentelmi joga van, ellene nem indulhatott közvetlen módon eljárás.

Az MTI információja szerint az önkormányzati képviselőre egy betöréses lopás kapcsán azért terelődött az orgazdaság gyanúja, mert vásárolt a bűncselekményből származó cigarettából.

Rába László, az MTI-hez pénteken egy közleményt juttatott el, amelyben sérelmezte, hogy a Hír TV a Magyar Nemzetre való hivatkozással csütörtökön szalaghírben és szóbeli híradásában azt közölte, hogy a rendőrség az MSZP kőszegi szervezetének elnökét előzetes letartóztatásba helyezte.

"A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Szocialista Párt Kőszegi Szervezetének elnöke Rába László, aki ellen nem folyt és nem folyik semmiféle rendőrségi eljárás" - írta közleményében az országgyűlési képviselő, aki a párt egyéni országgyűlési-képviselőjelöltje a 3. számú kőszegi központú választókerületben.

Rába László az MTI-vel közölte: helyreigazítást kér a Hír TV-től és jogi lépéseket is fontolóra vesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását