2023. április 2. - Áron

LMP: törvénysértések az ajánlószelvényekkel

Több konkrét esetre hivatkozva feljelentést tesz a Lehet Más a Politika (LMP) párt, álláspontja szerint ugyanis az ajánlószelvények gyűjtése törvénysértések sorozatát jelenti, s a pártok megfélemlítik a választókat - közölte a szervezet kampányfőnöke pénteken sajtótájékoztatón, Nagykanizsán.
2010. február 19. péntek 17:18 - HírExtra
Karácsony Gergely elmondta, hogy több kistelepülésen azt tapasztalták: az önkormányzati alkalmazottak úgy kézbesítik az ajánlószelvényeket, hogy azokat rögtön kitöltetik és úgy viszik vissza. Borsodi kisfalvakban "két-háromezer forintért vásárolják fel a cédulákat", másutt a pártok aktivistái egymás nevében gyűjtenek ajánlószelvényeket - tette hozzá.

Az LMP jogászokkal konzultálva napokon belül feljelentéseket tesz a tapasztalt törvénysértések miatt - közölte.

Karácsony Gergely elkeserítőnek nevezte az állapotokat, és kitért arra, hogy a párt szombaton bemutat egy alternatív javaslatot az ajánlócédulás rendszerrel szemben. Úgy fogalmazott: a mostani forma "a magyar demokrácia egyik legnagyobb botránya", ami azért lett így kitalálva, hogy a tisztességesen politizálni kívánó, de pénztelen pártokat távol tartsa a parlamenttől.

Az LMP kampányfőnöke szerint a parlamenti pártok egymással foglalkoznak és "Magyarország hosszú távú problémáival egyáltalán nem akarnak szembenézni". Az állam intézményeit "szétrágja a korrupció", a jelenlegi politikai rendszert "a korrupció tartja össze", és ebben sajnos kevés különbség van a pártok között - mondta.
Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mennyi valóságalapja van a Magyar Nemzet pénteki információjának, miszerint Bokros Lajos együttműködésre törekszik az LMP-vel, Karácsony Gergely azt közölte: a pártjuknak nincs ilyen szándéka.

"Science-fiction kategória", hogy az LMP összefogna az MDF és az SZDSZ pártszövetségével, "nem akarjuk összekötni a sorsunkat az egykor szebb napokat látott pártokkal" - fűzte hozzá.

A nagykanizsai sajtótájékoztatón mutatta be az LMP a városban induló egyéni képviselőjelöltjét, Horváth Rafaelt, aki Zalaegerszegen egy gimnázium rendszergazdájaként dolgozik, Nagykapornakon pedig önkormányzati képviselőként tevékenykedik. A Lehet Más a Politika február 6-án mutatta be Zala megyei képviselőjelöltjeit, akkor az öt választókerületből négy esetében volt már támogatottjuk, a nagykanizsai jelölttel együtt már valamennyi zalai körzetben indul a párt az áprilisi választásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását