2024. április 25. - Márk

Kisgyermekesbérlet Szegeden

A tanulókkal és a nyugdíjasokkal azonos áron, havonta 2710 forintért vásárolhatnak tömegközlekedési bérletet márciustól a rászoruló kisgyermekes szegedi szülők - így döntött pénteken a város közgyűlése.
2010. február 19. péntek 20:19 - HírExtra
Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás szerint kisgyermekes szociális havi bérletet azok a gyermekgondozási segélyben vagy gyermeknevelési támogatásban részesülők kérhetnek, akiknek a családjában a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap, vagyis egyszülős családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a havi 39.900, kétszülősben a 37.050 forintot.

A szükséges igazolást bemutató szülőknek bérletigazolványt állítanak ki, ez legfeljebb hat hónapig lesz érvényes, és alkalmanként fél évvel meghosszabbítható.
Az előterjesztés vitájában a kedvezmény bevezetését indítványozó ellenzéki Fidesz-KDNP frakciószövetség képviselői azt javasolták, hogy a lehetőséget minden kisgyermekes családra terjesszék ki.

Nagy Sándor (Szabad Város Egyesület) városfejlesztési alpolgármester kifejtette, a lehetőséget azért nem kaphatja meg valamennyi család, mert az önkormányzati hatáskörben adott kedvezmények után nem jár fogyasztói árkiegészítés. Ha minden kisgyermekes család olcsóbban vehetne bérletet, akkor a becslések szerint a veszteségek kompenzálásaként a dolgozói havi bérlet árát 170, a tanuló és nyugdíjas szelvények árát pedig 75 forinttal kellene emelni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását