2024. május 2. - Zsigmond

Kóka az SZDSZ energiáiról

A koalícióból történő kilépés kapcsán az SZDSZ-en belül sok energia felszabadult - mondta Kóka János szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón. Az SZDSZ elnöke ennek tulajdonítja a Szabad Kezdeményezések Köre megalakításának szándékát, amit ugyancsak szerdán
2008. április 24. csütörtök 07:46 - Hírextra

Kóka az MTI érdeklődésére elmondta: konzultált Szabadaival, örül kezdeményezésüknek, és konzultációra hívta a csoport tagjait az SZDSZ székházába. Megítélése szerint az ilyen kezdeményezések is segítenek az SZDSZ vezetésének, hogy világos programmal álljanak a küldöttgyűlés elé.

Ugyanakkor nem ért egyet Szabadainak Kuncze Gábor pártelnöki visszatérését kifogásoló megjegyzésével. Megerősítette: Kuncze Gábor ma a legelfogadottabb liberális politikus, s ha elindul az elnöki tisztségért, akkor ő "még aznap" visszalép a jelöléstől.

Kóka János szerint az SZDSZ-ben egyszerre van szükség a korábbi vezetők bölcsességére és a fiatalok dinamikájára.

Konstruktív ellenzéki szerepben minden energiára szükség van - reagált a pártelnök Szabadai Viktor azon kijelentésére, miszerint az elnökválasztásnak akkor lenne tétje, ha a "párt nagy öregjei engednének a pártot lassan megfojtó szorításukon, és az egykori elnökök végre a háttérbe tudnának vonulni, teret adva az újaknak".

Kóka János nem ért egyet a szavai szerint egyébként általa nagyon tisztelt Kőszeg Ferencnek a Hírszerző internetes oldalon megjelent azon felvetésével sem, miszerint "Az SZDSZ megtehetné, hogy komolyan veszi a kilépését a koalícióból, és maga kezdeményezi a parlament föloszlatását. Kockázatos lépés lenne, de talán van ötszázaléknyi szavazó ebben az országban, aki nem adja szívesen a szavazatát sem a Fideszre, sem az MSZP-re".

Kóka János kijelentette: a liberális választók programját kell megjeleníteniük ebben az Országgyűlésben.

A pártelnök a hajdú-bihari iparkamara meghívására érkezett Debrecenbe, ahol az SZDSZ gazdasági elképzeléseit ismerteti.

Ezzel összefüggésben megjegyezte: összefogásra van szükség a gazdaság szereplőivel Magyarország gazdasági növekedése, a versenyképesség javítása és új munkahelyek teremtése érdekében.

Megismételte azt a már többször hangoztatott álláspontját, hogy az SZDSZ nem érdekelt a kormány megbukásában.

Mint mondta, abban bíznak, a szocialisták belátják, hogy elkerülhetetlen a közteherviselés átalakítása. Magyarország lépéskényszerben van - jelentette ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását