2024. május 20. - Bernát, Felícia

Borsod: az SZDSZ nem indít egyéni jelölteket?

A rendszerváltást követően először fordul elő, hogy az SZDSZ nem indít egyéni jelölteket az országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a párt listát sem állít - erősítette meg Horváth László, az SZDSZ megyei elnöke az MTI értesülését kedden.
2010. február 16. kedd 20:07 - HírExtra
Sem a megyében, sem pedig Miskolcon nem indul SZDSZ-s jelölt a 2010-es országgyűlési választáson, az MDF-fel nem sikerült a megyében az egyezség, a demokrata fórum listájára nem került egyetlen szabaddemokrata jelölt sem - mondta Horváth László.

A megyei elnök megjegyezte: miután országos szinten olyan egyezség köttetett, hogy ilyen esetben az SZDSZ nem indít ellenjelöltet, ezért saját jelöltet nem állítanak.

Ilyenre a korábbi választásokon még nem volt példa Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Horváth László azt is elmondta: mindezek ellenére a párt helyi szervezete működik, bár kétségtelen tény, a tagság körében érezhető a bizonytalanság, a "hogyan tovább?" sokakat, jószerivel mindenkit foglalkoztat.

Zsíros László a Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke az MTI-nek korábban azt mondta: a párt önálló jelöltekkel méretteti meg magát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az országgyűlési képviselő-választáson, a tizenhárom egyéni képviselő-jelölt között nem szerepel egyetlen olyan sem, aki jelenleg más pártokhoz köthető.

Az MDF megyei választmánya egyébként még az elmúlt év végén hagyta jóvá a 2010-es országgyűlési képviselő-választáson a megye tizenhárom egyéni választókerületében induló jelöltjei nevét, a listán lelkészek, vállalkozók, közalkalmazottak egyaránt szerepelnek, ugyanakkor nincs olyan, akinek személye most más pártokhoz köthető - mondta Zsíros László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását