2024. április 29. - Péter

Tízmilliárddal csökkent a VPOP bevétele

Tavaly mintegy 10 milliárd forinttal, 42,8 milliárdról 32,5 milliárdra csökkentek a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának bevételei - közölte Mező Gábor, a szervezet parancsnoka csütörtökön Debrecenben.
2010. február 11. csütörtök 13:42 - HírExtra
A parancsnokság 2009-es évet értékelő sajtótájékoztatóján az ezredes elmondta: bár a bevételi terv teljesülése jobb a VPOP országos átlagánál, tavaly az előirányzott bevételeknek csak 76 százaléka folyt be.

Ebben közrejátszik a gazdasági válság miatt kieső jövedéki adó mellett az is, hogy a kiszabott bírságok beszedésében romlott a hatékonyság. A kiszabott 2,5 milliárdos bírságból tavaly csak 542 millió forintot tudtak beszedni, 180 millióval kevesebbet, mint 2008-ban - tette hozzá.

A munkájukat befolyásoló tényezők kapcsán szólt arról, hogy a cigaretta mellett az üzemanyagok árának hazai növekedése miatt is vonzóak lettek a környező országok - különösen Ukrajna - a bevásárlók és a csempészek számára. Tavaly a mintegy 18 ezer, határszakaszon feltárt jogsértésből 12 ezer cigarettacsempészettel volt kapcsolatos - hangsúlyozta.

Mező Gábor kitért arra, tavaly a korábbinál 3 százalékkal több ügyet derítettek fel, ezeknél az elkövetési érték 11 százalékkal nőtt. A lefoglalt értékek száma is mintegy egyötödével több volt az előző évhez képest. Fontos cél volt az ügyek gyorsabb lezárása, amit szintén sikeresnek ítélt, hiszen a legtöbb ügyet 6 hónap alatt le tudták zárni.

A 2009-es év legnagyobb "fogása" az ártándi határátkelőnél lefoglalt 30 kilogramm heroin volt, míg a cigarettacsempészet terén az 580 ezer doboz a "csúcstartó", amit egy földieper-szállítmányban találtak.

Ez évi terveik közül a legfontosabb a bevételek biztosítása, valamint a munkatársak továbbképzésének biztosítása, elsősorban az önvédelem és az idegen nyelvek tanulása terén - zárta szavait Mező Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását