2024. május 25. - Orbán

Siófok fellebbez

Még ebben a hónapban megkezdődhetnek a siófoki víztorony felújítási munkálatai, amennyiben nem támadják meg a közbeszerzési eljárás eredményét - adta hírül a Balaton-parti város polgármesteri hivatalának tájékoztatása nyomán kedden az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS).
2010. február 9. kedd 15:55 - HírExtra
A 417 millió forint értékű beruházás a legjobb ajánlatot tevő Strabag MML Kft.-vel történt szerződéskötést követően indulhat, és az építkezés megkezdésétől számított 127 napon belül, azaz a nyári főszezonra fejeződhet be.

Az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által, a Balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére kiírt pályázaton szeretett volna 300 milliós finanszírozási forráshoz jutni, ám a pályázatot mondvacsinált indokokkal elutasították - olvasható a kiadott közleményben.

Balázs Árpád (Fidesz), a város polgármestere az elutasító határozat ellen fellebbezéssel élt, egyúttal az önkormányzat újra beadta pályázatát az ismételten kiírt pályázatra, amelyet a fellebbezés elfogadása esetén természetesen visszavon.

A fejlesztést a képviselő-testület egyetértésével város saját erőből is megvalósítja, ehhez az önkormányzat a pályázaton elnyerhető összeg erejéig céltartalékot képez a 2010-es költségvetésben.

A tervek szerint a földszint üvegfalú körépülettel bővül, itt kap helyet a Tourinform iroda, az eddigieknél tágasabb, 130 négyzetméteres területen. A toronyba két panorámalift szállítja majd a látogatókat, mindhárom szint körterasza elérhető lesz ily módon. A legfelső, zárt részen egy kiállítótér és egy kétszintű kávézó kap helyet, amelynek felső része folyamatosan forog majd, ezáltal a vendégek egy helyben ülve élvezhetik a város körpanorámáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását