2024. március 29. - Auguszta

Lavina sodort el katonákat

Lavina zúdult egy katonai kiképzőközpontra hétfőn Kasmír India által ellenőrzött részének egyik síparadicsomában: legkevesebb 15 katona meghalt, de kimentettek másik 53-at, akit elvágott a hó a külvilágtól.
2010. február 8. hétfő 16:14 - HírExtra
A hógörgeteg egy hetven katonából álló egységet ragadott magával Szrinagartól, a terület nyári fővárosától 50 kilométerre északnyugatra fekvő Gulmarg környékén - közölte a hadsereg szóvivője. A mentés során, hat órával később 53 katonát kimentettek, egy részük orvosi kezelésre szorul. Tizenöt holttestet ástak ki, két embert még keresnek.

A lavina a 2730 méteres magasságban lévő magashegyi hadviselési kiképzőközpontra zúdult. A létesítményben mintegy 400-an tartózkodtak, köztük harminc civil alkalmazott, de a hógörgeteg csak a bázis egyik részén pusztított. Nagy erőket mozgósítottak a betemetett katonák kimentésére, de a szünet nélkül hulló hó és eső akadályozta a munkálatokat.

Sok év óta ez volt a legsúlyosabb lavina a térségben - mondta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását