2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kormányszóvivő Mesterházy Ernőről

Mesterházy Ernő nem állt jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal, onnan juttatást nem kapott - közölte a Kormányszóvivő Iroda az MTI megkeresésére hétfőn annak kapcsán, hogy a Fidesz azt firtatta: milyen szerződés alapján látott el tanácsadói feladatokat a Miniszterelnöki Hivatalban a főpolgármesteri főtanácsadó.
2010. február 8. hétfő 12:52 - HírExtra
A kormányszóvivő iroda tájékoztatása szerint Budapest és a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) között 2006 szeptember 1-jén jött létre együttműködési megállapodás, amelynek részeként, a főváros javaslatára, a "MeH és a fővárosi önkormányzat közötti kapcsolattartás és információcsere feltételeinek javítására kapott felkérést Mesterházy Ernő".

Mesterházy Ernő azonban sem Budapest és a MeH közötti együttműködési megállapodás részeként, sem más formában nem állt semmilyen jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal - szögezte le a Kormányszóvivő Iroda hozzátéve: Mesterházy Ernő ennek megfelelően semmilyen juttatásban, kifizetésben nem is részesült a MeH-től.

A Fidesz képviselői hétfőn sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy szerintük az MSZP és az SZDSZ pártkasszájában landoltak azok a pénzek, amelyek kifizetése miatt több botrány is kipattant a BKV-nál.

Németh Szilárd, a Fidesz fővárosi és országgyűlési képviselője közölte, pártja választ vár Molnár Csaba kancelláriaminisztertől és Demszky Gábortól arra, hogy pontosan miről is egyeztetett a pénteken előzetes letartóztatásba helyezett Mesterházy Ernő a kormánnyal az SZDSZ-es főpolgármester megbízása alapján.

Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, milyen szerződés alapján látott el tanácsadói feladatokat a MeH-ben Mesterházy Ernő, részt vett-e a főpolgármesteri kabinet ülésein, és az MSZP-sek tudtak-e arról, hogy Mesterházyval Demszky Gábor milyen szerződést kötött.

Németh Szilárd azt mondta, kiderült, hogy Mesterházy Ernő nemcsak Demszky Gábor bizalmi embere, hanem a MEH-ben is fontos megbízatása volt, amellyel Szilvásy György volt kancelláriaminiszter bízta meg.

A Fidesz részéről Koszorús László már múlt csütörtökön írásbeli kérdéssel fordult Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez azt tudakolva, Mesterházy Ernő milyen feladatokat látott el a MeH-ben, kivel tartott ott kapcsolatot, és mennyi fizetést kapott mindezért. Az ellenzéki politikus akkor a Magyar Rádióban elhangzott információkra hivatkozva utalt arra, hogy Mesterházy Ernő a MeH-ben is tevékenykedett tanácsadóként, még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását