2024. május 2. - Zsigmond

Háromnegyedes Orbán beszéde

A Fidesz elnökének évértékelője nagy, de nem elsöprő figyelmet keltett: elhangzásának másnapján az emberek négyötöde értesült róla, húsz százalékukhoz a híre sem jutott el - olvasható a hétfői Népszabadságban a Medián Közvélemény- és Piackutatási Intézet szombati, ezerfős, telefonos felmérése alapján.
2010. február 8. hétfő 07:55 - HírExtra
A napilap közlése szerint Orbán Viktor évértékelőjének másnapján a megkérdezettek negyede a beszédet az elmúlt néhány hét legfontosabb eseményei között említette, de ezzel csak a második helyre került a BKV-botrányok mögött.

A lakosság harmada részben vagy egészben meghallgatta az Orbán-beszédet, négytizede a médiából szerzett tudomást róla, tizede hallomásból tájékozódott. A megkérdezettek átlagosan két-három üzenetre emlékeztek, a legtöbben a változás általános ígéretére és az egymillió új munkahelyre. A rend, az elszámoltatás, a felelősségrevonás, az erő hangoztatása egyenként körülbelül egyötödnyi választópolgár képzeletét ragadta meg, míg arra, hogy kormányra kerülve a Fidesz nem bosszúállásra készül, csak alig néhány ember figyelt fel - olvasható a lapban.

A legáltalánosabban elfogadott nézet szerint - tartalmazza a cikk - Orbán évértékelője biztató, nyugodt és lényegre törő volt, és a pozitív jelzők közül egyedül a kompromisszumkészség tekintetében maradt az értékelés a közepes alatt.

A beszédet egészében véve "háromnegyedre" értékelte az ország: a Fidesz-szimpatizánsok körében az "osztályzat" 4,2, míg az összes többi párt támogatói, illetve a párt nélküliek körében is hármas alatt maradt - tartalmazza a felmérés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását