2024. május 16. - Mózes, Botond

A Malév szerint rugalmatlan a szakszervezet

A ferihegyi reptéren több mint egy hete sztrájkot hirdetett szakszervezet szerint a munkáltató szándékosan húzza az időt, és az érdekképviselet elnöke nem tartotta kizártnak, hogy nem is érdeke a megegyezés.
2010. január 21. csütörtök 06:37 - HírExtra
A Malév GH a szerda esti tárgyalás után a szakszervezet rugalmatlanságát okolta a megegyezés hiányáért. A légitársaság földi kiszolgáló cége szerda esti közleményében ismerteti: a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) kérésének megfelelően a szerdai egyeztetésen felajánlotta, hogy az érintett munkaterületeken a jövőben kizárólag saját erőforrásból oldja meg a vállalat a feladatokat, nem alkalmaz külső vállalkozót.

Ezzel plusz jövedelmet biztosít ennek a munkavállalói körnek. Feltételként szabták, hogy rendelkezésre álljon a szolgáltatás biztosításához szükséges létszám, amelyet egyéni munkaszerződésekkel kész rögzíteni a vállalat.

Csorba Attila, a LESZ elnöke az MTI-nek azonban azt mondta: úgy véli, hogy éppen a munkáltató szándékos időhúzásán bukik el a megegyezés. Kifogásolta, hogy a menedzsment nem készít saját javaslatot, az érdekképviselet elképzeléseit pedig csak korlátozottan, vagy a szakszervezet céljaitól eltérő formában hajlandó elfogadni. Holott a LESZ javaslata anyagilag kedvezőbb is lenne a cégvezetés számára - jegyezte meg az elnök, konkrétumok ismertetése nélkül. A sztrájkot folytatják, a dolgozók elszántak és kitartanak - tette hozzá.

A LESZ a múlt héten hétfőn hirdetett határozatlan idejű sztrájkot, miután nem tudott megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről. A LESZ szerint a ksz megszüntetésével a munkavállaló 300 millió forintot spórol a munkavállalókon, amiből 80 milliót hajlandó juttatásként visszaadni. A LESZ ezt az összeget akarta 30 millióval megtoldatni úgy, hogy a plusz juttatásból csak egyes területek munkavállalói részesüljenek, akiket a ksz megszüntetése a leginkább sújtott. E területek dolgozói sztrájkolnak.

A járatok továbbra is menetrend szerint közlekednek Ferihegyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását