2024. május 17. - Paszkál

Bokros: az MDF-é az egyetlen megvalósítható program

Az MDF az egyetlen párt, amelynek megvalósítható programja van, és annak megvalósítása azt az eredményt hozza, amit a párt ígért.
2010. február 7. vasárnap 16:34 - HírExtra
Bokros Lajos felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma nagyon kevesen fizetnek egyedileg nagyon sok adót. Ez kialakított egy adóelkerülésre ösztönző magatartást, ezért az a megoldás, hogy több embernek kell egyedileg kevesebb adót fizetnie - tette hozzá a szónoki pulpitusról, amelynek elején "A minőség" felirat volt olvasható.

A politikus hangsúlyozta, hogy okos államra, emellett pedig erős társadalomra, erős demokráciára, erős gazdaságra, valamint erős vállalkozókra van szükség. A volt pénzügyminiszter szerint erős jegybank kell, amely ellensúlya egy rossz költségvetési politikának.

Fenntartható, hosszú távon magas szintű növekedés nélkül nincs felzárkózás - magyarázta, kitérve arra, hogy az elmúlt tíz évben mindössze két-három évig volt érzékelhető gazdasági növekedés, tavaly azonban hét százalékos gazdasági visszaesést kellett elszenvednie az országnak. Bokros Lajos úgy látja, hogy a szociális szférában kialakult egy olyan nézet, amely szerint mindenki rászoruló, és "ezek a rászorulók egyre nagyobb mértékű támogatásra jogosultak".

A miniszterelnök-jelölt úgy fogalmazott: "fúj a szél keletről, hideget hoz, néha diktatúrát, de szerencsére van déli szél is, amely India és Brazília felől fúj". Hozzátette: vannak olyan fejlődő országok, amelyek a demokratikus berendezkedés keretei között is gyors gazdasági növekedésre és felemelkedésre képesek.

Nem igaz az az üzenet, hogy a világ egyértelműen a féldiktatórikus rendszerek irányába mozog - jelentette ki

Bokros Lajos, kiemelve azt is: a vállalkozóknak nem több állami gyámkodásra, hanem kevesebb bürokráciára, kiszámíthatóbb szabályokra, alacsonyabb adókra, és jobban felkészült, olcsóbb munkaerőre van szükségük.

A politikus felhívta a figyelmet a munkahelyteremtés fontosságára is. Véleménye szerint egy okos államnak nem feladata a munkahelyteremtés, ellenben az igen, hogy létrehozza azokat a feltételeket, szabályokat, körülményeket, amelyek alapján a vállalkozói osztály hajlandó beruházni.

Beszélt arról is, hogy az "utolsó időben" vagyunk a felsőoktatás reformjához. Véleménye szerint ma az iskolák "bővítetten újratermelik a munkanélküliek tartalékhadseregét".
Bokros Lajos beszéde előtt Dávid Ibolya szólt a hallgatósághoz, aki kiemelte: az MDF politikai üzenetei nem kampányszlogenek. Hozzátette: ma Bokros Lajos számít Orbán Viktor kihívójának.

Az MDF elnöke úgy fogalmazott: "Orbán Viktor köpenyéből szép csendben előbújt, önállósult, majd megizmosodott egy antidemokratikus, és radikális erő, a Jobbik". Hozzátette: a versengőből polgárháborússá változtatott pártpolitikai küzdelem mára komoly fenyegetést jelent a polgári demokrácia számára.

Dávid Ibolya szerint a magyar demokrácia válságban van. Ma Magyarországon úrrá lett a félelem, amelynek motorja egy "beteg politikai magatartás, aki nincs velem az ellenem" - jelentette ki. Hozzátette: mára azt is elhitették, hogy aki ellenem van, az ellenség, s aki ellenség, arra "kilövési engedély" van, mert a cél szentesít minden eszközt.

Az évértékelő helyszínén a terem közepére helyezték a pulpitust, előtte foglalt helyet a közönség, a párt vezetői mellett a vendégek között foglalt helyet több megyei elnök és képviselőjelölt. A pulpitus mögé állították az MDF új, tulipánnal borított plakátjait, amelyre azt írták: "Magyarok. Demokraták. Függetlenek."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását