2024. május 5. - Györgyi

Már ma este is nagy lehet a forgalom a határon

A húsvéti ünnepek miatt már csütörtöktől a szokásosnál nagyobb forgalom várható a határállomásokon - közölte a határőrség. Az Európai Unióban dolgozó román, szerb és ukrán vendégmunkások várhatóan már csütörtökön a délutáni, kora esti órákban belépésre je
2007. április 5. csütörtök 17:22 - Hírextra
Az átutazókra a legnagyobb számban pénteken, a délutáni, esti órákban, illetve szombaton, a hajnali órákban lehet számítani, elsősorban a hegyeshalmi és a rábafüzesi közúti határátkelőhelyek belépő oldalán. A hegyeshalmi várakozás, valamint a rajkai, a soproni, a kópházi, a rábafüzesi sorbaállás elkerülése érdekében a határőrség a bucsui és a kőszegi határátkelőhelyeket ajánlja az utazóknak.

Az osztrák határon át Magyarorszára érkezett járművek 4-5 óra múlva érik el a határt: Szerbia felé a tompai és a röszkei, a román határon a nagylaki, a gyulai és az ártándi, illetve Ukrajna felé a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható torlódás. A hosszabb várakozások elkerülése érdekében a Magyarországról kilépőknek délen a hercegszántói és a bácsalmási, a román határon a kiszombori, a battonyai, a méhkeréki, a létavértesi, a nyírábrányi, a vállaji és a csengersimai, Ukrajna felé pedig a tiszabecsi és a beregsurányi határátkelőhelyeket javasolják.

Az Európai Unióba visszautazó vendégmunkások és a húsvéti ünnepet Magyarországon töltő turisták, a korábbi tapasztalatok szerint, húsvét hétfőn a délutáni órákban érnek a magyar határra, illetve indulnak haza. Többségük Hegyeshalomnál és Rábafüzesnél hagyja el az országot a délutáni, esti órákban, ahol bizonyos időszakokban nagy forgalom várható. Hétfőn a Magyarországról Nyugat-Európába utazóknak a rajkai, a kópházi, a soproni, a bucsui és a kőszegi határátkelőhelyet ajánlják.

A határőrség az érintett határátkelőhelyeken a húsvéti időszakban megfelelő útlevélkezelői létszámmal biztosítja a határátkelőhelyek maximális áteresztőképességét - áll a közleményben. A határőrség várakozásai szerint, Románia uniós csatlakozása miatt, az egyszerűsített határátlépési szabályoknak köszönhetően, a magyar-román határszakaszon nem kell számolni az utóbbi években megszokott jelentős torlódással, de kisebb várakozások lehetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását