2024. április 19. - Emma

USA: újabb kemény vihar pusztít

Újabb, az utóbbi hetekben immár a harmadik kemény téli vihar csapott le pénteken hajnalban az Egyesült Államok északkeleti régiójára; százezrek maradtak áram nélkül, több száz légijáratot töröltek, a közlekedés sok helyen megbénult, bezárták az iskolákat.
2010. február 26. péntek 18:21 - HírExtra
Az előrejelzések szerint szombatig tartó viharfront Pennsylvania, New Jersey, New York és Massachusetts állam egyes részeit több mint 60 centiméteres hóréteggel fogja befedni. Reggel hó hullott New York városában is, egyes negyedekben 25 centiméternél vastagabb volt a hóréteg. A tömegközlekedés lelassult, egyes pontokon közel 100 kilométeres óránkénti sebességű szelet mértek. A Central Parkban egy férfi meghalt, amikor egy hó súlya alatt megroppanó faág rázuhant.

New York egyes külvárosi részein 28 ezer ember maradt áram nélkül. Az iskolák bezártak, akárcsak Philadelphiában és több északkeleti állam városaiban. New Yorkban ez idén másodszor fordult elő. Philadelphiában ezen a télen negyedik alkalommal hirdettek vészhelyzetet a hóvihar miatt.

A régióban éppen mostanra tisztították meg az utakat a két héttel ezelőtti, rekordokat döntő viharok után. A vihar leghevesebben New Hampshire-ben tombolt, ahol 237 ezer otthonban ment el az áram, a szolgáltatás helyreállítása várhatóan napokig fog tartani, megbénult a légi és közúti közlekedés. Massachusettsben 100 ezren, New York állam északi részein 200 ezren ébredtek arra pénteken, hogy nincs áramszolgáltatás. Vermontban 25 ezren, New Jersey 1500-an maradtak elektromosság nélkül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását