2024. május 10. - Ármin, Pálma

Bajnai Gordon részt vett a Mol igazgatósági ülésén

Bajnai Gordon miniszterelnök részt vett a Mol igazgatósági ülésén, amelyen az energiabiztonság terén elért eredmények és a további tennivalók szerepeltek fő témaként - közölte a Kormányszóvivői Iroda. "Egyik legfontosabb stratégiai feladatunk Magyarország energiabiztonságának megerősítése.
2010. február 4. csütörtök 14:55 - HírExtra
Ebben kiemelkedő szerepe van a Molnak" – idézi a közlemény Bajnai Gordont. A miniszterelnök hozzáfűzte, hogy a Mol a közép-európai gázvezeték-együttműködés egyik motorja, részese a Nabucco vezetéket létrehozó nemzetközi projektcégnek, és várhatóan részt vállal a Déli Áramlaton a jövőben Magyarországra érkező gáz tárolásában is.

A Mol igazgatósága ismertette a kormányfővel a kelet-közép-európai térség előtt álló energiapolitikai kihívásokat, és az azokat kezelő, a társaság által tett kezdeményezéseket. A Mol mindenekelőtt a regionális együttműködésekre és az Európai Unión (EU-n) belüli kelet-közép-európai közös érdekek kormányzati szintű képviseletének fontosságára hívta fel a figyelmet.

A közeljövőben Magyarország elnökletével Budapesten rendezik meg a nemzetközi energiacsúcsot, amelyen a V4 és más közép-kelet európai államon kívül az EU és az Egyesült Államok képviselői is részt vesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását