2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány a politikai túlélésre játszik?

Az MSZP szóvivője szerint Horváth Ágnes áldozat annak érdekében, hogy folytatódhassanak a reformok. Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke elképesztőnek tartja, hogy a miniszterelnök a saját politikai túlélése érdekében feláldozza a reformokat.
2008. március 31. hétfő 16:14 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletén szombaton arról beszélt, hogy az egészségügyi reformpolitika mögül elfogyott a támogatás, új megoldásokra és nyugalomra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet, ezért azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek úgy reagált a liberális párt frakcióülése után elhangzottakra: Kóka János egy párton belüli egyeztetési folyamatról beszélt, és amíg nincs hivatalos álláspontja az SZDSZ-nek, addig nem kívánják kommentálni a bejelentést.

A szocialisták politikusa kitért arra, Gyurcsány Ferenc döntése nem a múltról szólt, hanem a jövőről. Horváth Ágnes áldozat annak érdekében, hogy folytatódhassanak a reformok, és legyen meg az ehhez szükséges támogatás a társadalomban és a koalícióban - fűzte hozzá Nyakó István.
Mint mondta, az MSZP a hétvégén is megerősítette, nem kevesebb reformot akar, hanem nagyobb biztonságot az embereknek és több támogatást az intézkedésekhez.

Az SZDSZ Új Generáció elnöksége elképesztőnek tartja, hogy a miniszterelnök a saját politikai túlélése érdekében feláldozza az ország és a felnövekvő generációk szempontjából elodázhatatlan reformokat - mondta a távirati irodának Léderer András, a szervezet elnöke.

Hozzátette, hogy az Új Generáció üdvözölte a liberális frakció liberális kormánytagok visszahívásáról szóló határozatát, és annak támogatására kérte az ügyvivői testületet is.

Léderer András elmondta még, Gyurcsány Ferenc hétfői, parlamenti felszólalásában hangoztatta, hogy egyéni és csoportérdekeket kell összeegyeztetni. "Látjuk, hogy mik a kormányfő érdekei, a viselkedése pedig méltatlan Magyarország miniszterelnökéhez" - mondta a liberális ifjúsági szervezet elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását