2024. május 30. - Janka, Zsanett

Katona Tamás indul Hagyó helyén?

Katona Tamás pénzügyi államtitkár indulhat Hagyó Miklós helyén, Budapest 18-as számú választókerületében az MSZP egyéni képviselőjelöltjeként - erősítették meg szocialista politikusok az MTI értesülését szerdán.
2010. február 3. szerda 09:53 - HírExtra
Hagyó Miklós XII. kerület szocialista elnök kedden mondott le a jelöltségről, a budapesti lista befutó helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról. A lemondásra az MSZP budapesti elnöksége kérte fel a BKV-botrány miatt.

A politikus szerdán annyit mondott: az elnökség egyhangú javaslatot tesz a jelölt személyére a kerületi küldöttgyűlésnek. Az MTI úgy tudja, hogy a testület még a héten összeülhet.

Katona Tamás - nem befutónak számító helyen - rajta van az MSZP országos listáján is. Katona Tamás korábban a Központi Statisztikai Hivatal elnöke volt, 2003-tól 2004-ig kabinetfőnök a Miniszterelnöki Hivatalban, 2004 óta a Pénzügyminisztériumban dolgozik.
Hagyó Miklós az MTI-nek hangsúlyozta: kerületi elnökként és az MSZP tagjaként mindent megtesz azért, hogy minél többen voksoljanak jelöltjükre és a szocialista pártra.

A kedden történtekkel kapcsolatban azt mondta: nehéz helyzet és nehéz döntés volt, de rengeteg SMS-t, e-mailt és levelet kapott; ezek megerősítették abban, hogy folytatnia kell a munkát.

Az MSZP fővárosi elnöksége azután kérte Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a visszalépésre, hogy az atv.hu múlt szombaton - rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra.

Antal Attilát milliós végkielégítésekkel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel is kapcsolatba hozták, ám az ügyészség a BKV tulajdonosi jogait gyakorló fővárosi vezetők - köztük a mentelmi joggal rendelkező Hagyó Miklós - felelősségét is vizsgálja - írta a portál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását