2024. május 6. - Ivett, Frida

Bizonyítványosztó

Mandur László, az Országgyűlés alelnöke adja át szerdán az előző tanévben a fővárosi Karinthy Frigyes Gimnáziumban sikeres nemzetközi érettségi bizonyítványt szerző diákoknak az oklevelüket - közölte Bognár Anikó igazgatóhelyettes az MTI-vel kedden.
2008. szeptember 9. kedd 16:30 - Hírextra
A középiskolában 46 diák vett részt a nemzetközi érettségi programban. A gimnázium az első és egyetlen magyar közoktatási intézmény, ahol ezt az elismert érettségi programot a svájci központ engedélye alapján már 1992 óta működtethetik.

Jelenleg 128 ország fogadja el a nemzetközi érettségi bizonyítványt, és a világ legrangosabb egyetemei is a saját felvételi vizsgájukként értékelik, így az amerikai Harvard, az angol Cambridge, a francia Sorbonne, a német Humboldt is elfogadja.

A Karinthy Frigyes Gimnázium diákjai a széles nemzetközi mezőnyben a legjobb iskolák között szerepelnek, a vizsgaeredmények mindig a világátlag felettiek.

Bognár Anikó közölte: az idei vizsgázók öt év óta a legjobb eredményt érték el, és 12,4 százalékkal meghaladták a világátlagot. Az egyik diák maximális pontszámot, 45 pontot szerzett a vizsgán, ami világritkaságnak számít.

Az iskolában végzett diákok mindegyike továbbtanul a felsőoktatásban, a tanulók mintegy 10 százaléka külföldi egyetemen, teljes ösztöndíjjal folytat tanulmányokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását