2024. április 28. - Valéria

Mára vége

Véget ért a demonstráció Szlovákia budapesti nagykövetsége előtt, ezt hangosbemondón jelentette be egy résztvevő, majd hazaindultak a tüntetők - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója szombaton éjjel.
2008. november 1. szombat 23:40 - Hírextra
Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a rendőrség éjjel fél tizenegykor nyitotta meg a forgalmat újra az autósok előtt a Stefánia úton. A tüntetés helyszínéről egy embert állítottak elő, mert az ellenőrzés során kábítószergyanús növényi származékot találtak nála.
A budapesti tüntetés részvevői a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen történtek ellen tiltakoztak, azt állítva, hogy a szlovákiai településen rendőri túlkapás történt.

A demonstráció előtt néhány internetes honlapon megjelent, hogy egy szurkoló belehalt a verésbe, de ezt a meccs helyszínén, Szlovákiában a stadion műsorközlője cáfolta. Az Országos Rendőr-főkapitányság szombat este közleményben tudatta, hogy magyar állampolgárok is sérültek meg a rendőri intézkedések során, de közülük egy ember sincs életveszélyben.

Demonstrációt tartott a dunaszerdahelyi események miatt a Jobbik békéscsabai szervezete is a megyeszékhelyen, a szlovákiai főkonzulátus előtt.

A szlovákiai Dunaszerdahelyen többen megsérültek és több tucat szurkolót előállított a rendőrség szombaton, miután botránysorozat kísérte a helyi labdarúgó csapat és a végül négy góllal győző pozsonyi Slovan Bratislava mérkőzését. Időközben elengedték a szurkolókat.

A meccsre mindkét csapat hívei és a rendfenntartó erők is "rákészültek". Internetes fórumokon már napokkal korábban elterjedt, hogy a pozsonyi ultrákat cseh és lengyel szurkolók "segítik" majd. Magyarországról több klub - így a Ferencváros - drukkerei, összesen mintegy ezren próbáltak eljutni Dunaszerdahelyre. A hatóságok több mint ezer rendőrt vezényeltek ki, akiket biztonsági őrök is segítettek, s készültségbe helyezték a vasúti rendőrséget is.

Hétfőn, délután öt órától, az esethez kapcsolódó, szélsőjobboldali tüntetés várható a külügyminisztérium előtt -értesült a hírextra.
Forrás: MTI/Hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását