2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mikor veszélyes a gyógynövények szedése?

A népszerű gyógynövények egy része - például a ginkgo biloba - kockázatos lehet a szívgyógyszert szedő emberek számára, különösen az idősebbeknek - állapították meg hétfőn közzétett áttekintésükben amerikai kutatók.
2010. február 2. kedd 18:54 - HírExtra
A Journal of the American College of Cardiology című szakfolyóiratban megjelent cikk szerzői szerint a gyógynövények egy része megváltoztatja - erősíti vagy gyengíti - a szívgyógyszerek hatását, súlyos ritmuszavart vagy vérzést okozhat.

A gyógynövények és gyógyszerek keverése különösen veszélyes lehet az idősebbeknél, akik jellemzően többféle szert szednek különböző betegségekre, és akiknél egyébként is nagyobb a vérzés kockázata - írják a jelentésben. Sok páciens nem is gondol arra, hogy az általa használt gyógynövényekről is beszámoljon orvosának, holott a kezelés előírásánál ez fontos lehet.

Arshad Jahangir, az arizonai Mayo Klinika kardiológusa elmondta, hogy 15 millió amerikai használ gyógynövényeket, ami indokolttá teszi, hogy az orvosok és pácienseik is több ismerettel rendelkezzenek együttes hatásukról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását