2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Balhé a Corvin-Szigony körül

A Magyar Hírlap szerint példátlan ingatlanvisszaélés-sorozatra derülhet fény a VIII. kerületben, ha a nyomozók gyanúja beigazolódik: a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya hűtlen kezelés megalapozott gyanújával több mint száz, a Corvin-Szigony projekthez köthető ingatlan ügyében nyomoz.
2010. február 2. kedd 07:40 - HírExtra
A napilap keddi száma felidéz egy korábbi Magyar Hírlap-cikket, amely szerint egy titkosított vizsgálat alapján a Csécsei Béla volt polgármester nevéhez köthető Corvin projektben akár négymilliárdos kár is érhette az önkormányzatot.

A lap a Fővárosi Főügyészségtől megtudta: az önkormányzatnál és a kerületi rendőrségen tartott házkutatás összefügg.

Helyreigazítás


Szándékos csúsztatásokra építve támadja ismét a Magyar Hírlap a Corvin Sétányt
A lap korábban már többször cáfolt állításait újként feltüntetve a mai napon ismét szándékos csúsztatásokra építő, megtévesztő információkat közölt a Corvin Sétányról, és több kerületi ügyet próbál összemosni a projekttel:

1. Szándékos csúsztatás a jelenleg rendőrségi eljárás alatt álló 111 és 114-es tömbök említése, amelyek nem tartoznak a Corvin Sétány projekt területéhez.

2. Szándékos csúsztatás, hogy a VIII. kerületi rendőrfőkapitány megbízásának visszavonását direkt összefüggésbe hozzák a Corvin Sétány projekttel.

3. Szándékos csúsztatás, hogy a cikk alapját szolgáló vizsgálati jelentés titkos. A néhány hetes titkosítás még 2009 nyarán feloldásra került.

A Magyar Hírlap rendszeresen közöl olyan cikkeket a Futurealról, melyek valótlan állításokat tartalmaznak, s az olvasók korrekt tájékoztatása helyett egyetlen célt szolgálnak: a társaság módszeres lejáratását. A Futureal Csoport érdekei védelmében jogi úton lépett fel a rágalomhadjárat ellen, s az eljárások nyomán minden esetben bizonyosságot nyert, hogy a Magyar Hírlapban megjelent információk nem feleltek meg a valóságnak, így kénytelenek voltak helyreigazításokat közölni.

A VIII. kerületi Corvin Sétány Projekthez tartozó minden szerződés és a fent említett jelentés is nyilvánosan elérhető az önkormányzat és a Rév8 Zrt. által létrehozott Információs Központban. A teljes átláthatóság biztosítása éppen azt a célt szolgálja, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjével kapcsolatban ne lehessen félrevezető, valótlan állításokat tenni, az állampolgárok és a média szabad betekintést nyerhessenek minden iratba.

A Corvin Sétány projekt befektetője, a Corvin Zrt. egy az Önkormányzat által 2002-ben meghirdetett kétfordulós, nyílt, nemzetközi pályázat nyerteseként került kiválasztásra.
A lapban megjelent állítással szemben a kerület nem veszített, hanem éppen ellenkezőleg, nyert a projekten a tervezett költségvetéshez képest. A Corvin Zrt. eredeti vállalásain felül milliárdos nagyságrendben vállalt át közfeladatokat – utcák, közterületek építését, közművesítését.

A cikkben szereplő idézetek egy olyan jelentésből származnak, mellyel kapcsolatban tucatnyi külső szakértő és az önkormányzati tulajdonú Rév8 Zrt. is súlyos szakmai kritikákat fogalmazott meg.

Minden eddigi perben a Magyar Hírlap által írt valótlanságok miatt a bíróság helyreigazításra kötelezte a szerkesztőséget. A helyreigazítási pereket követően a napokban a Futureal cégcsoport jó hírneve megsértése miatt és Futó Péter jó hírneve és becsülete megsértése miatt is személyiségi jogi pert indítanak a lapkiadó ellen.

Kérjük a szerkesztőségeket, hogy a Futurealról a Magyar Hírlapban megjelent további információk azonnali átvétele helyett kérdéseikkel forduljanak bizalommal a társaság munkatársaihoz.
Forrás: Futureal Csoport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását