2024. május 11. - Ferenc

A vezérigazgató távollétében is működőképes a Vértes Volán

A Vértes Volán Zrt. a vezérigazgató távollétében is zavartalanul teljesíti a helyi, a helyközi és a távolsági közlekedést érintő, valamint minden egyéb szerződéses kötelezettségét, a helyettesítést a gazdasági igazgató látja el - közölte a vállalat kommunikációs munkatársa hétfőn az MTI-vel.
2010. február 1. hétfő 15:22 - HírExtra
"Antal Attila, a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kérésére - szabadságát tölti, az éves kerete terhére. A mindennapi működés irányítását továbbra is a szakterületenkénti vezetők végzik" - tájékoztatott Pruzsina Alice.

Antal Attilát múlt kedden vette őrizetbe a rendőrség. Akkor azt közölték: a gyanúsított annak idején a BKV vezérigazgatójaként súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött és a BKV Zrt. egyes munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Az ügyészség pénteken - figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására - indítványozta a házi őrizetet. A szervezet tájékoztatása szerint Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.
Az atv.hu szombaton - rendőrségi forrásokra hivatkozva - azt írta: Antal Attila korábbi BKV-vezérigazgató és Balogh Zsolt volt megbízott vezérigazgató is terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesre.

Az MSZP fővárosi elnöksége hétfőn visszalépésre kérte fel az egyéni képviselő-jelöltségtől Hagyó Miklóst. A testület azt is kérte, hogy a politikus mondjon le budapesti listás helyéről és fővárosi közgyűlési mandátumáról. A döntést egyhangúlag hozták meg a testület rendkívüli ülésén és elmondták: a döntést a következő órákban Hagyó Miklóssal is közlik, és még a héten szeretnék lezárni ezt az ügyet.

Hagyó Miklós jelenleg a XII. kerületben (Budapest 18. választókerületében) képviselőjelölt és a harmadik helyen van az MSZP fővárosi választási listáján, ami biztos befutó helynek számít.

Ha a politikus nem tesz eleget a fővárosi elnökség kérésének és nem lép vissza, akkor a párt országos választási bizottsága visszahívhatja az egyéni képviselő-jelöltségből, fővárosi listás helyéről pedig várhatóan a budapesti küldöttértekezletnek kell döntenie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását