2024. május 4. - Mónika, Flórián

Génmanipuláció: keresztezzük magunkat politikusokkal!

Vajon mi lenne, ha a politikusok legismertebb tulajdonságait kereszteznénk más szakmák képviselőivel? Fejetlen egy világ lenne, az egészen biztos. De miért? A mostani nem az?
2010. január 31. vasárnap 16:06 - Győry S. József
Politikus

Bevezetőként úgy gondoltuk, hogy nem ártana tisztázni a politikus fogalmát. Igen, ez valóban nehéz dolog, hiszen a legtöbb honatya hasonlatos a félkarú rablóhoz: tudjuk, hogy mit kéne csinálniuk, de mégsem azt teszik. A politikusnak feladata lenne - sajnos csak elvben - az őt megválasztó, egy ideológiát, célt maximális prioritásként követő választópolgárnak a megalkuvást nem ismerő képviselete, pont úgy, mint a bizonytalan szavazóknak a megnyerése, persze eredmények és nem ígéretek által.

A politikusnak keresnie kellene a társadalmi konszenzust, abban az esetben is, ha ez akár - legrosszabb esetben - saját testi épségének a kockáztatásával jár. Egy politikusnak tehát egy makulátlan erkölcsi mintaként kellene szolgálnia, ám tudjuk, nem így van. Nem kívánjuk fejtegetni, hogy milyen egy mai, sajnos átlagosnak számító politikus, hiszen mindenki tisztában van ezzel az amúgy lesújtó politikusképpel. Persze azért a humor kedvéért mégis fejtegetnénk…

Politikus BKV ellenőr

Szép kis kombináció. A politikus „igazmondásai”, ígéretei keverednek a BKV ellenőr fizimiskájával és „udvariasságával”. Ha mondjuk nincsen se BKV jegyünk, se pedig kifejezetten baráti árkategóriába sorolható, lassan 9800 forintos bérletünk, akkor jön a borittas hangvételű ígérgetés. - Ha megveszi azt a fránya jegyet/bérletet, akkor Önnek sokkal jobb lesz, mivel törvényesen utazhat a járatokon. Ezzel nincs is semmiféle probléma, ám ne felejtsük el, hogy az ő célja kifejezetten a nyerészkedés. Amint megvesszük az előbb említett értékszelvényt, azon módon ki is ragadja a kezünkből azt, majd úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Gazember!

Előnyök: Kifejezetten vicces. (?) Gondoljunk el egy politikust a jobb esetben makulátlan ruhájában, borostásan, félrészegen úgy, hogy egy épkézláb tőmondatot sem tud kinyögni, pedig nagyon szeretné.

Hátrányok: Minden más, nem érdemes fejtegetni. Habár a politikusban és a BKV ellenőrben számtalan közös tulajdonság van, az mind negatív. Tudjuk mi lenne a dolguk, de ehelyett munkaidő alatt a kollegáikkal trécselnek, a büfében/aluljáróban iszogatnak, és magasan…tesznek mindenre.

Politikus balett-táncos

Eltáncolja nekünk a Hattyú Halálát, persze olyan hitelesen, hogy végigzokogjuk az előadást nemtől, kortól függetlenül. Majd a végén meghajlás helyett közel egy órás szónoklatba kezd, aminek se füle-se farka nincsen.

Előnyök: Képzeljünk el lelki szemeink segítségével egy ismert MDF-es, esetleg MSZP-s – vagy bármilyen – politikushölgyet. Ugye milyen borzasztó látványt nyújtanának a kis tülljeikben? Ám ez a szörnyű veszély itt nem fenyeget, csakis modellalkatú hölgyeken –gyengébbik nemhez tartozó olvasók esetében daliás fiatalembereken – legeltethetnénk a szemeinket, még akkor is, ha a belépő irtózatosan borsos volt. ( Elvégre egy politikusról van szó.) Ha mégsem tetszett volna az előadás, megdobálhatjuk őket tojással vagy paradicsommal.

Hátrányok: Pontosan ez az! Ha megdobáljuk őket, akkor hamarosan jó pár sünnel, vagy bármilyen másik, kékszínű gúnyába bújt állattal találhatjuk szembe magunkat, és futhat ki merre lát.

Politikus katona

Nevezhetjük egyfajta lovagkirálynak is, Nagy Lajos királyunk után. Ám a felvetés érdekes: elgondolkodtunk már azon, hogy a történelem korábbi korszakaiban miért a „legkigyúrtabb”, legnagyobb harcos hírében álló hegyomlás lett a vezér? És most vajon miért lehet egy középiskolai érettségivel, használható nyelvtudással egyáltalán nem rendelkező illető, egy 21. századi országnak a politikusa? Persze! Hát a mutyiról van szó. Csekélyebb szellemi képességgel rendelkező embertársainkat általában könnyű ugráltatni, befolyásolni…

Előnyök: A haza védelmére felesküdött emberről van szó, akinek a kezében egyszerre összpontosul a törvényhozói, és egyfajta végrehajtói hatalom is. Ha morálisan mindennek felett álló, makulátlan erkölcsű személy lenne az illető, akkor talán egy neo-romantikusnak nevezhető, de még talán mindig a legideálisabb vezetőt kapnánk meg ebből az érdekes kombinációból.

Hátrányok: Ha „bekattan”, mindenkit halomra lő. Ha nála jobb képességekkel rendelkező emberrel találkozik - hiába a kiváló katonai képzettség -, benyal neki, rosszabb esetben megvesztegeti.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását