2024. április 23. - Béla

Ebédelési tilalom a hitetleneknek

Megtiltaná az arab országok muzulmán vallású lakosságának többsége a nem muszlimoknak, hogy ételt vagy italt vegyenek magukhoz nyilvános helyen a böjti hónapban.
2008. szeptember 17. szerda 23:00 - Hírextra
A dubaji Maktúb Research közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a térségben élő muszlimok 62 százaléka tiltáspárti, vagyis egyetért azzal az állítással, hogy a környezetükben élő nem muzulmánoknak meg kellene tiltani, hogy nyilvános helyen egyenek vagy igyanak ramadán idején napközben.

A hatezerfős minta alapján a közel-keleti muzulmánok 52 százaléka azt is szeretné, ha a böjti időszakban nem is nyitnának ki a vendéglők és a kávéházak nappal. Ez több országban - például Kuvaitban és Szaúd-Arábiában- így is van, máshol - Jordániában például - pedig a szállodai éttermek felmentést kapnak. Marokkóban, Libanonban és Egyiptomban sok hely egész nap nyitva van, de alkoholt ramadán idején nemigen szolgálnak fel.

A muzulmán országok többségében idén szeptember elsején kezdődött a böjti hónap. A mintegy 1,3 milliárd hívő ilyenkor nap közben nem étkezhet, csak napnyugta után napkeltéig. Kivételt képeznek a várandós asszonyok, a betegek, a gyerekek és akik éppen úton vannak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását