2024. május 2. - Zsigmond

Szexsuli araboknak

Az arab televízió történetében példátlan módon első alkalommal szexuális felvilágosító műsort sugároznak. A szombatonként 23.30-kor kezdödő, élőben közvetített program átütő sikernek bizonyult.
2007. február 7. szerda 09:33 - Hírextra
"Köszönti Önöket a “Komolyan beszélve”, az első műsor mely a szexualitással foglalkozik az arab világban" - mondja az egyiptomi származású doktornő, Heba Kotb hagyományos öltözetben, és a telefonok máris égnek. A műholdas adás egész Közel-Keletről fogad hívásokat. "Először csak a felsőbb osztályokba tartozó hölgyek mertek hívni, de most már bárki megteszi. Első alkalom, hogy megtörik a tabu" - meséli elégedetten a 39 éves, három gyerekes anya. Minden adást követően a telefonok izzanak a hívásoktól és a beérkezett e-mailek mennyiségétől. "Olyan fokú volt az ignorancia, hogy nagyon az alapoktól kellett kezdnem. Alapvető biológia kérdéseket kellett tisztáznom" -mondja. A dolog érdekessége, hogy Katb az iszlámon keresztül közelíti meg a témát. Beszél a nő gyönyörhöz való jogáról, a férfi kötelességéröl, hogy "megvárja" kedvesét, az előjátékok fontosságáról. Arról, hogy a szex nem bűn, ha házasságon belül történik. Gyakorló hívőként viszont elitéli a homoszexualitást, mondván Isten nem olyannak teremtett bennünket. A fiatal férfiak maszturbálását "jó" és "rossz" csoportba sorolja. Előbbi azt szolgálja, hogy a gyerekek levezessék a feszültséget, a másodikat ellenben, mely felzaklatja és tisztátalan vágyakkal tölti meg öket, nem helyesli. A nők esetében úgy gondolja, hogy azok nemigen hajlamosak az önkielégítésre, de ha még kedvük is támadna rá, önmegtartóztatásra szólítja fel őket egészen a házasságig. Más kérdés, hogy ezzel a nő élvezési jogával kapcsolatos véleményének mond ellen. Gyakran meghív imámokat, akik a nézők vallási kétségeit igyekeznek eloszlatni.Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a műsor eddig nem váltott ki masszív tiltakozást a konzervatív szektorokból. "Büszke vagyok a vallásomra - mondja, - az iszlámnak nagyon határozott elképzelése van a szexről. Erre akkor jöttem rá mikor az Egyesült Államokban tanultam, s mint minden muzúlmán a Koránt olvastam. Ott vettem észre hogy telis-tele van szexuális jellegű utalásokkal. Annyira meglepett, hogy úgy döntöttem, megosztom másokkal is a felfedezésem."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását