2024. május 18. - Erik, Alexandra

A londoni színházak a gazdasági válság közepette is szárnyalnak

Fittyet hányva a gazdasági válságra London színháznegyede, a West End több mint 500 millió fontnyi (158 milliárd forint) rekordbevétellel zárta a 2009-es évet.
2010. január 28. csütörtök 07:50 - HírExtra
A Londoni Színházi Társaság (Society of London Theatre) szerdán nyilvánosságra hozott adatai szerint a brit főváros színháznegyedének látogatottsága tavaly elérte a 14,3 millió főt, ezzel 5,5 százalékkal szárnyalta túl a 2008-as nézőszámot. Összbevétele pedig 505 millió angol font (159 milliárd forint) volt, amely 7,6 százalékos növekedést jelent a korábbi évhez képest.

A vezető szerep továbbra is a musicaleké volt, amelyek enyhe nézőszámcsökkenés mellett, 8,7 millió eladott jeggyel 329 millió fontot (104 milliárd forint) hoztak a konyhára.

A prózai darabok nézőszáma ugyanakkor jelentősen, 26 százalékkal megugrott az előző évhez képest - elérve a 3,6 milliót -, ami minden bizonnyal az olyan hollywoodi sztárok színpadi szereplésének is köszönhető, mint Jude Law vagy Rachel Weisz.

Az egyéb produkciók, köztük az opera- és a táncelőadások 7 százalékkal több nézőt vonzottak, vagyis összesen 2 millió jegyet váltottak rájuk.

"2009 volt a hetedik olyan év egyhuzamban, amikor új nézőszám- és bevételrekordok születettek. A gazdasági válság közepette elért növekedés mértéke ugyanakkor a szektor elképesztő teljesítményéről árulkodik" - mutatott rá a színházi társaság közleménye.

Az adatokat a brit főváros szívében működő, 52 legjelentősebb színházból gyűjtötték össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását