2024. április 20. - Tivadar

Hízik a Balaton jege, de most igazán veszélyes

Még 5-6, tartósan hideg napra lenne szükség, hogy sportolásra alkalmassá váljon a Balaton jege - nyilatkozta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője hétfőn az MTI-nek.
2010. január 25. hétfő 17:37 - HírExtra
A jég helyenként már elég vastag, viszont éppen attól nagyon életveszélyes, mert nem látszik, hogy hol túl vékony. Siófokon a hétvégén már többen rámerészkedtek az Aranypart partközeli jégre a sekély vizű strand felett, miközben párszáz méterre a parttól egy kutya azért veszett a vízbe, mert beszakadt alatta a jég - mondta.


Horváth László hangsúlyozta: jelenleg 2-12 centiméteres vastagságú a tó jege, de a vastagság egy-egy partszakaszon belül is igen eltérő lehet. Egyebek közt azért, mert sok a rianás, és az egymástól eltávolodott jégtáblák között - ahol helyenként még a víz hullámzását is látni -, hamar új, de túl vékony jégréteg alakul ki. A jég minőségét a szél és a rianások mellett sok helyen hóréteg is rontja.

A rendőrkapitány azt javasolja, ha valaki jégre merészkedik, csak a part közelében maradva tegye, ott, ahol letolták róla a havat, és biztosan tudható, hogy igen sekély a jég alatt a víz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását