2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem alkalmas sportolásra a Velencei-tó jege

Sem sportolásra, sem nádvágásra nem alkalmas még a jég a Velencei-tavon - közölte a tófelügyelő hétfőn az MTI-vel.
2010. január 25. hétfő 17:14 - HírExtra
Falusi Ferenc tájékoztatása szerint a tavat nem mindenütt borítja jégtakaró, egyes részeken "hullámzik" a víz, ahol pedig befagyott, ott úgynevezett kettős jég fedi. Azaz, az alsó, viszonylag vékony, 4-5 centiméteres jégréteg fölött összefagyott hóréteg van, ami teljességgel alkalmatlan a korcsolyázásra.

A tó egy részén - az északi parton, az evezőspályától a Szúnyog-szigetig terjedő szakaszon, az északi kanyarban, a kikötők többségénél és a nádasokban - vagy egyáltalán nem fagyott be a víz vagy hártyavékony a jég.

A balesetveszélyre a parton mindenütt táblák figyelmeztetnek.
Az acélos jégpáncél a nádvágók munkáját is akadályozza, ugyanis biztonságos jég hiányában csak a partok mentén tudnak dolgozni.

S bár az idei télen 320 hektárról kellett volna letakarítani a nádat az új szálak sarjadásáig, eddig mindössze 70 hektáron tudták elvégezni a munkát.

Ez azért is nagy gond, mert a "lábon maradt" nád rothadni kezd, s a tó fenekét borító iszapréteget vastagítja, s rontja a vízminőséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását