2024. április 19. - Emma

Jövőre már új székházban

Az MSZP január 8-án veheti birtokba a VI. kerületi Jókai utcai új székházát, amelyet az eladott Köztársaság téri épület árából vett és újítatott fel - közölte Nyakó István, a párt szóvivője kedden az MTI-vel.
2008. december 16. kedd 18:15 - Hírextra
A költözés már megkezdődött, a pártnak december 31-ig kell elhagynia a Vérmező úti bérleményt. A felújított VI. kerületi épületet azonban csak január 8-tól veheti át a párt, de addig sem marad székház nélkül, egy Thököly úti épületben veszik fel a telefonokat - mondta a szóvivő.
A VIII. kerületi Köztársaság téri székházból való kiköltözés után az MSZP politikai központja a Vérmező úton volt, de a Thököly úton is voltak és vannak irodái.


Nyakó István azt mondta, az új székház kisebb lesz, mint a régi, közel egyharmada a Köztársaság térinek.Ismertetése szerint a Köztársaság téri ingatlan eladásából származó bevétel, mintegy egymilliárd forint fedezi az új székház felújításának és a költözésnek a költségeit. Hozzátette: a felújítást vállalkozókra bízták.

A szóvivő azt mondta, hogy az irodaházban, amelynek az MSZP száz százalékos tulajdonosa, helyet kapnak a párt tagozatai, platformjai, partnerszervezetei is.Nyakó István közölte, nem szerveznek átadó ünnepséget, de a sajtón keresztül a nyilvánosságnak is lehetősége lesz az új központot megismerni.

A szóvivő kitért arra, hogy a Köztársaság téri székház eladásáról azért döntöttek több mint két évvel ezelőtt, mert a magyar történelem rendkívül tragikus pillanatai köthetők az ingatlanhoz.

A VI. kerületi egykori KPVDSZ-székházat 2007 szeptemberében vette meg az MSZP. A ház 2800 négyzetméteres, irodaháznak épült, ötemeletes, pincéje, színházterme és egy nagy aulája is van, 2008 elején kezdték felújítani.

Sajtóhírek szerint az MSZP bruttó 700 millió forintot fizetett érte, a felújítások, az átalakítások további százmilliót emésztenek fel.Az Állami Számvevőszék egy 2007-es jelentéséből az derült ki, hogy az MSZP a Köztársasági téri székháza kapcsán 1,2 milliárd forinthoz jutott. 950 millió forintot kapott magáért a székházért, míg 251 millió forintot egy meghiúsult adásvétel opciós díjaként.

Az MSZP politikai vezetői már a 2007 február végi tisztújító kongresszus után kiköltöztek a Köztársaság téri székházból, egy az I. kerületi Vérmező úton található irodaházba.

Az MTI azon kérdésre, miből finanszírozza az MSZP az ország több területén összesen megvásárolandó 44 ingatlant, Nyakó István közölte, élnek a minden párt számára biztosított törvényi lehetőséggel és hitelt vesznek fel 22 épület megvásárlásához, a többit pedig a párt vagyonából finanszírozzák.

A szóvivő szerint a többi országos szervezettel rendelkező párthoz hasonlóan úgy vélik, tiszta helyzetet kell teremteni és meg kell előzni a bérleti díjakról szóló találgatásokat.A Népszabadság a közelmúltban azt írta, a szocialisták összesen 723,5 millió forintot vesznek fel a 22 ingatlan megvásárlásához. A vagyontörvény alapján minden parlamenti párt kedvezményes hitelhez juthat a Magyar Fejlesztési Banktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását