2024. március 29. - Auguszta

Ismét havazás okoz fennakadást Nagy-Britanniában

Ismét jelentős havazás okozott közlekedési fennakadásokat szerdán Nagy-Britanniában, ahol repülőtereket is be kellett zárni a hó miatt.
2010. január 14. csütörtök 07:25 - HírExtra
Az időjárás okozta törlések budapesti járatokat is érintettek. Szerdán kora estére már vastag - helyenként 20-30 centiméteres - friss hótakaró borította Londont és egész Dél-Angliát. Londonban szerda este is sűrűn havazott. A londoni Gatwick repülőteret, ahová a Malév és az easyJet közlekedtet járatokat Budapestről, hosszú órákra lezárták a behavazott pálya miatt, és csak késő délután nyitották meg újra. Az easyJet szerdai Gatwick-Budapest járatpárját törölték.

Ugyancsak törölték a British Airways egyik járatát, amely a Heathrow repülőtér és Ferihegy között közlekedett volna szerdán este. Heathrow ugyan folyamatosan működött, de sok járatot itt is töröltek, és jelentősek voltak a késések.

A hófront délnyugati irányból indult, és már éjszaka nagy gondokat okozott a térség közlekedésében. Anglia délnyugati és Wales déli vidékein autósok százai rekedtek órákra a behavazott utakon; részükre a hatóságok számos helyen melegedősátrakat állítottak fel.

A déli és a délnyugati országrészben ezer iskolában nem volt tanítás szerdán a közlekedési nehézségek miatt, és előfordult, hogy sérültet szállító mentőautót kellett terepjáróval kiszabadítani a hóból.

A meteorológia szerint a havazás az egész országon végigvonul, és bár most nincs annyira hideg, mint az elmúlt hetekben, jövő héttől ismét erőteljes lehűlés várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását