2024. május 7. - Gizella

Sólyom is részvétet nyilvánított

Táviratban fejezte ki részvétét Sólyom László köztársasági elnök Ivan Gasparovic szlovák államfőnek a Nyitrabányán történt, több halálos áldozatot követelő bányaszerencsétlenség miatt.
2009. augusztus 11. kedd 17:37 - HírExtra
Nem sokkal korábban a magyar kormány és a maga nevében Bajnai Gordon miniszterelnök is részvétét nyilvánította Robert Fico szlovák kormányfőnek a bányarobbanás miatt.

"Mély megrendüléssel értesültem a nyitrabányai (Handlová) barnaszénbányában bekövetkezett szerencsétlenségről. A bányászok értelmetlen halála okozta leírhatatlan fájdalom mindannyiunk szívébe beköltözött" - írta Bajnai Gordon részvéttáviratában, amelyet a kormányszóvivői iroda az MTI-hez is eljuttatott.

A nyugat-szlovákiai Nyitrabányán (Handlová) hétfő reggel történt bányaszerencsétlenségnek összesen húsz áldozata van. A legfrissebb jelentés szerint eddig hét áldozat holttestét találták meg, de még nem hozták őket a felszínre, s azonosításuk sem történt meg. Szlovákiában ez az utóbbi évtizedek egyik legtöbb emberéletet követelő tragédiája.

A bányarobbanás áldozatainak emlékére nemzeti gyásznap lesz szerdán Szlovákiában - döntött a szlovák kormány keddi rendkívüli ülésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását