2024. június 16. - Jusztin

Sztrájk: szünet lesz az iskolákban?

Az iskolaigazgatók mérlegelhetik - a hiányzók számától függően -, hogy megtarthatók-e a tanítási órák a BKV-sztrájk alatt; a tanulókról a rendkívüli szünet alatt is gondoskodnia kell - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) hétfőn az MTI-vel.
2010. január 11. hétfő 21:10 - HírExtra
A közlemény szerint, ha nincs szükség tanítási szünet elrendelésére, a sztrájk miatt az iskolából távol maradó tanulók hiányzását igazolt hiányzásként kell elfogadni.
Ugyanez vonatkozik az alkalmazottakra: ha a BKV-sztrájk miatt késnek vagy nem tudnak bemenni dolgozni, akkor azt igazolt távolmaradásnak kell elfogadni.

A tanárok elmaradt óráit viszont nem lehet teljesítettként figyelembe venni. Azonban az intézmény vezetője, a fenntartó egyetértésével, dönthet úgy, hogy a sztrájk miatt kiesett tanítási órákkal az érintett pedagógusok már megállapított tanítási időkeretét csökkenti, így őket nem éri hátrány - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását