2024. április 25. - Márk

Visszaélnek a parkolási igazolványokkal

A mai napon Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság” program kormánybiztosa által kezdeményezett egyeztetésen tekintették át a fogyatékkal élők érdekképviseleti szervei, a Főpolgármesteri Hivatal és az érintett tárcák képviselői a fogyatékkal élő
2008. január 24. csütörtök 21:06 - Hírextra
A kormány határozott szándéka a parkolási szabályozás anomáliáinak megszüntetése és a parkolási igazolványokkal való tömeges visszaélések megakadályozása. A kormánybiztos szerint ehhez új jogi szabályozásra, a jogalkalmazás egységesítésére és a közgondolkodás megváltoztatására van szükség. A kitűzött célok elérése érdekében elengedhetetlen az őszinte, konstruktív párbeszéd a fogyatékkal élők érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezetei, valamint a kormány között.

A megbeszélés során minden résztvevő egyetértett abban, hogy a parkolási igazolvány kiadásának jelenlegi rendszere számos visszaélésre ad lehetőséget. Sokan hozzátartozóik révén veszik igénybe a parkolási kártyákat, holott nem lennének rá jogosultak. A közlekedési hatóság munkatársa szerint így fordulhat elő, hogy a főváros egyes részein minden ötödik autó fogyatékkal élőnek járó kártyával parkol. A problémák megoldására összehangolt cselekvésre van szükség. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke szerint a kísérő személyek számára kiadott kártyának csak korlátozott hozzáférést szabad biztosítania a fogyatékkal élők kedvezményeihez. A megbeszélésen felvetődött, hogy a kártyákkal való visszaélést és a kijelölt várakozóhelyek jogosulatlan elfoglalását kiemelt szabálysértésként kezeljék a hatóságok.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium képviselője elmondta: már dolgoznak az új szabályozáson, mely lehetőséget adna a közigazgatási bírság kiterjesztésére és a mozgássérültek parkolóhelyeit jogosulatlanul igénybe vevő gépkocsik elszállítására.

Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását