2024. május 2. - Zsigmond

Mégsem lesz Bajnai csomag?

A Fidesz nem lát garanciát arra, hogy az Országgyűlés megszavazza a Bajnai Gordon által tervezett megszorító csomagot - mondta az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2009. április 3. péntek 15:14 - HírExtra
A Fidesz a Bajnai-programot nem támogatja, nem fogadja el, és jelenleg nem is lát semmi biztosítékot arra, hogy az Országgyűlés megszavazza ezeket (az elvonásokat) - mondta Navracsics Tibor sajtótájékoztatón az MTI-nek arra a kérdésére válaszolva, hogy ha az ellenzéki párt kormányra kerül, akkor visszavonja-e a megszorító intézkedéseket.
A politikus kijelentette: pénteken egyértelművé válik, hogy az a csomag, amit Bajnai Gordon az Országgyűlés elé akar terjeszteni, az MSZP hivatalos csomagja is lesz. Úgy vélte, az MSZP csomagja és politikája a reménytelenség csomagja és a reménytelenség politikája.

"Azok, akik (...) úgy gondolták, hogy a miniszterelnök-váltás bármilyen szempontból szemléletváltással jár, ma le kell, hogy mondjanak erről a reményükről" - fogalmazott Navracsics Tibor.

"Új arc, de ugyanaz a tartalom, ugyanaz a személy" - mondta a frakcióvezető az MTI e megjegyzéshez kapcsolódó kérdésére, mely szerint mit jelent Orbán Viktor Fidesz elnöknek a Bajnai programmal kapcsolatos csütörtöki kijelentése.

Orbán Viktor csütörtökön újságíróknak azt mondta: "nem ismerek olyat, hogy Bajnai-csomag, az egy MSZP-s csomag." A pártelnök akkor úgy fogalmazott: "ne üljenek fel ennek a cselnek".

Navracsics Tibor hangsúlyozta: Gyurcsány emberéről van szó nem csak ismeretségi körét, üzletkörét, pályáját tekintve, de ahogy látszik, kormányzati politikáról vallott felfogását tekintve is ugyanaz.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ezzel a csomaggal nem nyílik meg az út a jövő felé, ezzel csak újabb pénzeket vesznek el az emberektől, terheket növelnek, ám nincs megoldásuk arra, hogyan lehet a gazdaságot újra élénkíteni.

"Ha kormányon leszünk megpróbáljuk bebizonyítani, hogy szerintünk a gazdaságélénkítésen keresztül vezet a kiút a válságból" - fogalmazott az MTI kérdésére Navracsics Tibor annak kapcsán, hogy a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése azt mutatja: a megkérdezettek hatvan százaléka szerint kormányra kerülése esetén a Fidesz is a megszorítások bevezetésére kényszerülne.

Navracsics Tibor szerint a válságkezelés nem lehet sikeres, hiszen éppen a legfontosabb tényező, a politikai hitelesség hiányzik a válságkezelő program mögül, s ezt a miniszterelnök-váltás sem képes pótolni.

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte, Magyarország elért ahhoz a ponthoz, amikor választ kell adni arra a kérdésre, hogy a jövő Magyarországához milyen út fog elvezetni. Erről meg kell kérdezni a választópolgárokat - szögezte le.

Navracsics Tibor szerint bár "az MSZP időt nyer, időt akar nyerni, de a végső szembesülést a választópolgárokkal nem tudja elkerülni".

A válságkezelés költségvetési feltételei című politikai nyilatkozatot - amelynek aláírásához kötötte Bajnai Gordon, hogy elfogadja-e a miniszterelnök-jelöltséget - pénteken délután 2 óráig kellett leadniuk a szocialista képviselőcsoport tagjainak.
Az SZDSZ ügyvivői testülete péntek déltől ugyanerről az intézkedéscsomagról tárgyal, s a végső döntést a liberális párt vasárnap ülésező országos tanácsa hozza meg. Bajnai Gordon a liberális frakció tagjaitól szintén azt várja, hogy aláírásukkal is erősítsék meg azt a szándékukat azt, hogy az intézkedéseket megszavazzák a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását