2024. március 29. - Auguszta

Szövegértési verseny diákoknak

Szövegértési versenyt hirdet a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium az iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak a Magyar Lapkiadók Egyesületének támogatásával, a megmérettetésre január 11-ig lehet jelentkezni.
2010. január 8. péntek 10:17 - HírExtra
A Magyar Lapkiadók Egyesületének közlése szerint második éve támogatják a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium csaknem két évtizede minden tanévben megrendezett Szabó Miklós szövegértési versenyét.

A szövegértési verseny célja, hogy a Nemzeti Alaptantervben megfogalmazott kulcskompetenciák közül erősítse az anyanyelvi, az idegen nyelvi, a digitális képességeket, az önálló tanulást, a kezdeményezőképességet és az esztétikai tudatosságot.

A versenyen változatos feladatokon keresztül a diákoknak nemcsak a nyelvi kompetenciájukról kell számot adniuk, hanem szükségük van logikus gondolkodásra és magabiztos helyzetértékelésre is.

A szövegértési verseny idei témája a Bibó Gimnázium egykori diákjának, Miklósa Erikának operaénekesi tevékenysége, aki 1999 óta Kiskunhalas díszpolgára. A verseny kétfordulós, a döntőt március 26-án tartják.

A közleményben utalnak arra, hogy a PISA nemzetközi felmérés szerint a magyar 15 évesek a 28. helyen állnak az 57 részt vevő ország között, a 4-es és 5-ös képességszintet olvasásból a magyar fiataloknak mindössze 23 százaléka teljesítette.

A jelentkezés és a részvétel feltételei megtalálhatók a www.bibo.halas.hu és a www.vhildi.hu honlapon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását