2024. április 24. - György

Leeshet egy Michelin-csillag?

Budapest felkerült a gasztronómia térképére: tavasszal legalább egy fővárosi étterem Michelin-csillagot kaphat - írja a Népszabadság szerdai számában.
2010. január 6. szerda 10:50 - HírExtra
A lapnak több magyar étteremtulajdonos megerősítette, hogy a világhírű Michelin Guide kiadvány minősítői ősszel budapesti éttermekben jártak, s néhány helyen a vacsora végén fel is fedték magukat. A Népszabadság információi szerint a Costes, a Babel, a Fausto’s, a Tigris és a Bock Bistro van azon éttermek között, amelyekről jó tapasztalatokat szereztek a minősítők.

Michelin-csillaggal egyelőre egyetlen magyarországi étterem sem rendelkezik, de a Michelin Guide vetélytársa, a szintén nemzetközi hírű GaultMillau éttermi kalauz tavaly késő ősszel - hazánkban először - két séfsapkás minősítést adott a Váci utcai Babel Delicatesse és a terézvárosi Fausto's étteremnek - írja a lap. Szakértők szerint a két séfsapka egy Michelin-csillagnak felel meg.

Egy séfsapkát egyébként több magyar étteremnek is adott a GaultMillau, s a kiadványba séfsapka nélkül, pontszámmal értékelt budapesti vendéglátóhelyek is bekerültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását