2024. április 24. - György

A Békés Megyei Önkormányzat a fiatalok felé nyit

"Szeretlek Békés megye" címmel kifejezetten a fiataloknak szánt kulturális programokat indít a Békés Megyei Önkormányzat az idei esztendőben - közölte a közgyűlés elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Békéscsabán.
2010. február 17. szerda 20:16 - HírExtra
Domokos László (Fidesz) elmondta: a rendezvénysorozat célja, hogy a megye fiataljai szórakoztató programok segítségével megismerhessék a térség kulturális és épített örökségének gazdagságát, hagyományait és a jelen értékeit. Mint fogalmazott, be kívánják bizonyítani a fiataloknak, hogy érdemes először Békésben "körülnézni", munkahelyet, megélhetést találni és családot alapítani.

Hozzátette: gyakran előfordul, hogy az ország más térségeiben tanuló diákok, illetve azok szülei már nem is gondolkodnak azon, hogy visszatérjenek Békésbe, miközben - hasonlóan az ország más térségeihez - itt is komoly kereslet mutatkozik például az orvosok, a mérnökök, az informatikusok, sőt egyes nyelvtanárok iránt is.
"Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok előbb a saját, szűkebb pátriájukban nézzenek körül, amikor a boldogulásukat keresik" - jelentette ki a közgyűlés elnöke.

Felhívta a figyelmet arra: a megyei önkormányzat a közelmúltban már döntött arról, hogy a diplomás, pályakezdő fiatalokat ösztöndíjban részesíti, sőt a végzős hallgatók számára is forrásokat biztosít szakmai gyakorlatuk eltöltésére a megyében.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere (Fidesz) azt emelte ki, hogy elöregedőben van a megye, így Békéscsaba városa is, ezért fontosnak tartja, hogy a fiatalokat a saját nyelvükön és a saját közegükben szólítsák meg, és mutassák be számukra a város és a megye értékeit.

A rendezvénysorozat részeként több városban, elsőként február 20-án Békéscsabán tartanak programokat a fiataloknak úgy, hogy egy-egy koncert vagy diszkó előtt a jelenlévők megismerkedhetnek a megye történetével, élvezhetik például a Napsugár Bábszínház és a Jókai színház színi tanodájának műsorait, az érintett térségekben, településeken működő iskolák diákjainak produkcióit, de találkozhatnak a jellemző gasztronómiai hagyományokkal is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását