2024. június 16. - Jusztin

Civilek is áldozatul estek a hadműveletben?

Afganisztánban egy falut ért szombati légitámadásban tíz lakos életét vesztette. Hétfői helyi források szerint a harcokban nemzetközi erők is részt vettek, amit a NATO vezette ISAF egyelőre nem tudott megerősíteni.
2009. december 28. hétfő 19:38 - HírExtra
A Kunar tartományában történt incidensről hétfőn Hamid Karzai afgán elnök is megemlékezett, hangot adva szomorúságának, amiért nyolc diák is életét vesztette és sürgette az eset haladéktalan kivizsgálását. Kunar kormányzója elmondta, hogy a hírről falusiaktól értesültek és a közelben állomásozó tálib erők miatt nem tudják megközelíteni a környéket.

A tálibok elleni küzdelem egyik legkényesebb problémája a polgári áldozatok nagy száma. Jóllehet az ENSZ hivatalos adatai szerint a felkelők sokkal több ember haláláért felelősek, a nemzetközi erők "eltévedt" lövedékei és rakétái által kioltott életek meghiúsítják a törekvést, hogy megfosszák a tálibokat a békés lakosság körében érvezett népszerűségüktől.

Szintén hétfői NATO jelentés szerint az ország Iránnal határos északnyugati részén az afgán és nemzetközi csapatokat rakétagránát-támadás érte, miközben az afgán biztonsági erők egyik előretolt állását akarták védelmezni.

A jelentés nem tért ki arra, hogy a mintegy hatvan főnyi tálibbal vívott tűzpárbajnak volt-e bármelyik oldalon áldozata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását